Peter Klimant Krimi

V celom Nitrianskom kraji sa chystá policajná kontrola: Vodiči, v TENTO deň pozor na pokuty!

Vodiči by si mali dávať na našich cestách obrovský pozor. Muži zákona chystajú veľkú policajnú akciu, ktorá sa bude konať v celom Nitrianskom kraji.

Ilustračný obrázok k článku V celom Nitrianskom kraji sa chystá policajná kontrola: Vodiči, v TENTO deň pozor na pokuty!
Zdroj: Policajný zbor SR

Krajský dopravný inšpektorát v Nitre vyhlásil na tento piatok dopravnú akciu s celokrajskou pôsobnosťou. Konať sa bude v čase od 16:30 hod. do 20:30 hod.

„Osobitná kontrola bude zameraná na dodržiavanie povinností vodičov voči chodcom, na nemotorových účastníkov cestnej premávky s dôrazom na používanie reflexných prvkov u chodcov a cyklistov za zníženej viditeľnosti. Policajti v rámci celého Nitrianskeho kraja budú kontrolovať dodržiavanie zákazu požívania alkoholických nápojov pred alebo počas jazdy u vodičov motorových vozidiel,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Podľa jej slov v tento deň stretneme policajné hliadky aj v okolí cintorínov, na parkoviskách a priechodoch pre chodcov. „Policajtky z oddelenia komunikácie a prevencie budú rozdávať reflexné prvky a upozorňovať chodcov a cyklistov na dôležitosť ich nosenia,“ uviedla Bruchterová, podľa ktorej si chodci stále plne neuvedomujú, že nestačí len vidieť ale je potrebné aj byť videný.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM