Rastislav Búgel Kultúra

Sobota 23. 2. 2013. Využite špeciálny deň a užite si pamiatky so sprievodcom zadarmo!

Pokiaľ máte radi pamiatky a chceli by ste k nim odborný výklad, máte jedinečnú príležitosť. Užite si výklad pri pamiatkach úplne zadarmo.

Ilustračný obrázok k článku Sobota 23. 2. 2013. Využite špeciálny deň a užite si pamiatky so sprievodcom zadarmo!
Zdroj: Dnes24.sk

Už desiatykrát sa celé Slovensko zapojí do Svetového dňa cestovného ruchu. Série podujatí sa nevyhnú ani Nitre. Pri príležitosti osláv tohto dňa, si budete môcť užiť výklady sprievodcom úplne zdarma. „Cieľom podujatia je prezentovať čo najširšej verejnosti prácu sprievodcov cestovného ruchu,“ informuje NISYS na svojej webovej stránke. Prehliadky pre verejnosť sa uskutočnia v sobotu 23. februára.

Bezplatné prehliadky

„Prechádzka pešou zónou“ – Prehliadka začne na Svätoplukovom námestí, kde vám sprievodca rozpovie príbehy z histórie Nitry a samotnej Pešej zóny. Zaujímavé bude rozprávanie nielen o umeleckých skvostoch Pešej zóny, ale aj o jednotlivým budovách, ktoré ukrývajú množstvo príbehov. Popri bývalom hoteli Tatra sa Farskou ulicou presuniete k židovskej Synagóge s možnosťou prehliadky jej priestorov a expozície holokaustu.

„Sakrálne pamiatky v Nitre“ – Prvým zastavením tejto trasy bude Kostol sv. Petra a Pavla v Hornom Meste a prehliadka jeho siedmych oltárov. Po prehliadke františkánskeho kostola sa presuniete Farskou ulicou do Kostola Navštívenia Panny Márie, ktorý je najnavštevovanejším kostolom v Nitre. Posledným zastavením bude Piaristický kostol.

„Po stopách nitrianskych legiend“ – Rozprávanie o známych i menej známych nitrianskych legendách, ako napríklad O troch prútoch kráľa Svätopluka, o Pribinovi, Corgoňovi, O strašidlách pod Zoborom a mnohých ďalších. Popri rozprávaní si budete môcť prezrieť pamiatky Horného mesta – katedrálu, Diecézne múzeum i kazematy.

Svetový deň sprievodcov
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM