Peter Klimant Hokej

Úvodné zápasy našich hokejistov na MS 2014: Takto sa povzbudzovalo v zlatomoravských podnikoch

V piatok odštartoval kolotoč Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji. Ako prvý nás čakal divácky atraktívny súboj proti bratom z Česka. V sobotu sa proti našim hokejistom postavila rovnako zaujímavá Kanada. My sme sa boli pozrieť do zlatomoravských podnikoch na to, ako ste povzbudzovali našich.

Ilustračný obrázok k článku Úvodné zápasy našich hokejistov na MS 2014: Takto sa povzbudzovalo v zlatomoravských podnikoch
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Na úvodné derby sa mnohé zlatomoravské podniky pripravili. Diváci si mohli hokej pozrieť na premietacích plátnach i veľkých televíznych obrazovkách. Počas prvej tretiny bolo v moraveckých podnikoch pomenej fanúšikov, no i tak bola nálada super. I napriek tomu, že sme v úvode prehrávali 0:1, všetci verili, že nakoniec vyhráme. „Nevadí, je to len jeden gól a v druhej tretine im to vrátime aj s úrokmi,“ okomentoval skalný fanúšik Juraj.

Ani ďalšie dve tretiny neprilákali väčší počet fanúšikov, no to vôbec nevadilo. S každým ďalším gólom, ktorý naši hráči strelili Čechom, sa atmosféra zlepšovala. „Som rád ako hráme, je to super! Už od začiatku som hovoril, že to dáme,“ nadšene povedal Zlatomoravčan Radovan po góle našich.

Vyrovnanie Čechov v posledných minútach zápasu a následné predĺženie sa postaralo o napätú atmosféru. Nakoniec sme síce prehrali za stavu 3 : 2, no napriek tomu sa fanúšikovia zo Zlatých Moraviec zhodli na tom, že to bol skvelý zápas a Slováci hrali dobre. Našich hokejistov na diaľku preto i odmenili potleskom. Viacerí opýtaní označili za najlepšieho hráča nášho tímu Tatara.

Smutnejšia nálada

Sobotňajší zápas proti Kanade neskončil ani trochu podľa našich predstáv. Konečný stav 4:1 pre Kanadu isto pokazil náladu viacerým z nás. Fanúšikovia v zlatomoravských podnikoch však držali palce až do konca. Atmosféra však bola smutnejšia každým ďalším gólom, ktorý nám Kanada strelila do bránky. Prvé dva zápasy nám síce nevyšli, no pevne veríme, že v pondelok to bude jasná výhra nad Francúzskom.

Foto: Peter Klimant

Hokejové majstrovstvá 2014, fandenie Zlatomoravčanov
4
Galéria
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM