Kultúra

Uvidíme predstavenia i diskusie: Blíži sa Tradičné ochotnícke divadlo

Inscenácie, odborné diskusie a rozhovory s tvorcami divadelných predstavení ponúkne podujatie Tradičné ochotnícke divadlo. Konať sa bude len kúsok od Moraviec.

Ilustračný obrázok k článku Uvidíme predstavenia i diskusie: Blíži sa Tradičné ochotnícke divadlo
Zdroj: TASR

Šiesty ročník prezentačného a vzdelávacieho stretnutia ochotníkov sa uskutoční 10. a 11. novembra v Čiernych Kľačanoch v okrese Zlaté Moravce. Podujatie je súčasťou projektu, ktorého cieľom je prispieť k zachovávaniu a udržiavaniu tradície a existencie ochotníckych divadiel v nitrianskom regióne, informovala Silvia Bartáková z Krajského osvetového strediska v Nitre, ktoré je organizátorom stretnutia ochotníkov. Partnerom podujatia je Fond na podporu umenia.

Bohatý program

Tradičné ochotnícke divadlo ponúkne počas dvoch dní päť divadelných predstavení a päť odborných diskusií. Prehliadku divadelných predstavení odštartuje drámou Moje lásky Alžbetínske naivné divadlo Bratislava, ktoré vedie rodák z Topoľčian František Šatan. Divadelnú hru Zabudla som pod režisérskym vedením Márie Bagovej predstaví Divallo Tesáre. Tragikomédiu Predposledný súd, spracovanú Spolkom divadelných nadšencov, Divadlo 172 Topoľčianky, režíroval Peter Kereš.

Domáci divadelný súbor Inovec z Čiernych Kľačian sa predstaví modernou komédiou Nijakú paniku, je to len prepad, v réžii Márie Švecovej. Ženský zákon alebo O nich bez nich zahrá divadelný súbor ČI-PR-CHA z Kremnice. Predstavenie na motívy hry J. G. Tajovského Ženský zákon, ale bez typických a známych hlavných postáv, režíroval Peter Luptovský.

Odborné diskusie

Odborné diskusie a rozhovory s tvorcami bude viesť Katarína Hitzingerová, dramatička, pedagogička, režisérka, lektorka z Banskej Bystrice a Renáta Jurčová, režisérka, lektorka, pedagogička z Levíc.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM