Rôzne

Úspech mladých ľudí z Moraviec: Študenti bodovali v uznávanej odbornej súťaži

O tom, že Zlaté Moravce majú šikovných mladých ľudí niet pochýb, dôkazom toho je aj krajská časť súťaže Enersol SK. Zlatomoravčania sa tu nestratili a postúpili do celoštátneho kola.

Ilustračný obrázok k článku Úspech mladých ľudí z Moraviec: Študenti bodovali v uznávanej odbornej súťaži
Zdroj: Stanislav Šurda

Dňa 22. marca 2017 Stredná odborná škola technická, Zlaté Moravce z poverenia Okresného úradu, Odboru školstva, Nitra organizovala krajské kolo súťaže ENERSOL SK 2017.

Nápady využiteľné v praxi

„Už siedmy rok sa bez prestávky organizuje na Slovensku súťaž, ktorá aktívne prispieva k zvyšovaniu povedomia mládeže k ochrane životného prostredia. Každoročne sa v ňom prezentujú mladí ľudia svojimi skvelými nápadmi na využívanie obnoviteľných zdrojov energie, na šetrenie energií a na propagáciu témy „Zelených energií“,“ povedal Róbert Pallya, predseda KK Enersol SK 2017.

Podľa Payllya sa niektoré z týchto nápadov už dočkali dokonca aj komerčného využitia. „Je potešiteľné, že nezaostávajú ani školy a žiaci z NSK, ktorí pravidelne obsadzujú najvyššie priečky v Celoštátnom kole, ktorého sa zúčastňujú zástupcovia všetkých samosprávnych krajov,“ dodal.

Úspešní Zlatomoravčania

Súťaž mala tri kategórie – Hlavnú kategóriu, ktorá bola zameraná na témy v oblasti úspor energie, obnoviteľných zdrojov energie, znižovania emisií v doprave; Tvorivú kategóriu, kde sa žiaci zaoberali vytváraním funkčných výrobkov, ktoré sú zamerané na využívanie obnoviteľných zdrojov energií; Propagačnú kategóriu, ktorej obsah bol zameraný na tvorivú umeleckú činnosť.

Zlatomoravčania zvíťazili v Tvorivej kategórii. Prvé miestno si odniesli žiaci Štefan Čulík, Martina Beňačková z SOŠ technická, Ul. 1.mája 22, Zlaté Moravce, názov ich víťaznej práce je „Solárny vtáčí hotel“.

Našim sa zadarilo aj v Propagačnej kategórii. 1. miesto získali žiačky Lujza Masaryková, Martina Beňačková z SOŠ technická, Ul. 1.mája 22, Zlaté Moravce, názov ich práce je „Klimatizovaný psí príbytok – brožúra“. Títo úspešní študenti postupujú do celoštátneho kola súťaže ENERSOL SK 2017, ktoré sa uskutoční 11. –12.04.2017 v Se­nici. Súťaž ENERSOL, ktorú vyhlasuje MŠVVaŠ SR má aj medzinárodnú nadstavbu, kde postupujú najlepšie práce z jednotlivých krajín, kde táto súťaž prebieha.

Na foto: Víťazní Zlatomoravčania

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM