Rôzne

Úcta k starším i v Zlatých Moravciach: Chystá sa špeciálne kultúrne podujatie

Ani tento rok sa v našom meste nezabudlo na špeciálny mesiac, vďaka ktorému si pravidelne pripomíname úctu k starším ľudom. Zaujímavé podujatie sa bude konať už čoskoro.

Ilustračný obrázok k článku Úcta k starším i v Zlatých Moravciach: Chystá sa špeciálne kultúrne podujatie
Zdroj: TASR

Október je každoročne označovaný ako mesiac úcty k starším. Preto v tento mesiac všade na Slovensku organizujú mestá a obce špeciálne podujatia venované práve našim seniorom. Inak to nie je ani v Zlatých Moravciach, kde sa takáto akcia bude konať 22. októbra v divadelnej sále Mestského strediska kultúry a športu so začiatkom o 16:00 hodine.

Prítomných ľudí bude programom sprevádzať heligonkárka Vlasta Mudríková a folklórny súbor Inovec. O dobrú zábavu je teda postarané.

Mesiac október bol v roku 1990 vyhlásený Valným zhromaždením Organizácie spojených národov za mesiac úcty k starším a 1. október za Medzinárodný deň starších. Zvolený bol preto, že v tento mesiac nastupuje jeseň. Je to práve jeseň, ktorá symbolizuje starobu nás ľudí. Od začiatku 90-rokov sa pravidelne organizujú podujatia pripomínajúce, že si treba ctiť našich seniorov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM