Kristína Striešková Kultúra

TV Mojmírka: Veľkolepá oslava konca školského roka!

Hudba, tanec, spev, dobrá nálada a televízia Mojmírka. Takto vyzerala akadémia Základnej školy na Mojmírovej ulici pri príležitosti ukončenia školského roka. A tak bol štvrtkový deň pracovného týždňa pre viac ako stovku žiakov o čosi príjemnejší. Žia

Koniec školského roka? Žiaci, učitelia a rodičia ho oslávili 14. júna. Slávnostná akadémia sa konala v divadelnej sále Mestského strediska kultúry a športu. Organizátori nenechali nič na náhodu a všetko mali perfektne premyslené. V sále stál aj videoprojektor, výhodou školy bola jej prezentácia na plátne. Žiaci spoločne so svojimi učiteľmi tvorili zohratý tím, svoj program odštartovali krátko po 15.hodine. Približne 250 divákov privítalo účinkujúcich burácajúcim potleskom a akadémia sa mohla začať. Na pódiu vystúpili snáď všetci 135 žiaci. [color=#ff0000] [size=14]V čom bola tohtoročná akadémia iná oproti predošlým rokom?[/size][/co­lor] Akadémia sa niesla v duchu televízneho vysielania so žiackymi moderátormi. Boli skvelí, vedeli zareagovať v nepripravenej situácii. Vzájomne sa usmerňovali a krotili žartovným spôsobom svoje nápady pri uvádzaní jednotlivých vystúpení žiackych hostí. V tejto úlohe si dokázali získať celé publikum Soňa Haláková, Nicoleta Rosinová, Kristína Spáčová a Simona Martincová. Na hlase ani pódiovom prejave moderátori nešetrili.

A tento poznáte?[/size][/co­lor]

Divácku verejnosť zabávala aj azda najslávnejšia súťažná relácia 80. rokov „Vtipnejší vyhráva“. Atmosféru dopĺňali tanečné, recitačné, scénické a spevácke vystúpenia. Proste, žiaci sa predviedli vo veľkom štýle. Zasmiali sme sa na vtipoch, správach z detského modrého sveta, na deviatakoch v druháckych laviciach. Tlieskali sme pestrej zmesi tancov od prvkov hip-hopu cez disko, scénické tance až po country. Mimoriadnym číslom bolo vystúpenie tretiaka Samuela Schimpla. Samko na základe mena vedel povedať, aký dátum prináleží menu v kalendári.

Moderátori pokračovali vyhlásením výsledkov v zbere papiera, čo predstavuje aj snahu žiakov zarobiť pre školu čo najviac peňazí. Všetko sa zrátalo, vyhodnotilo a tí najusilovnejší budú odmenení vecnými cenami. Celkovo sa vyzbieralo 15 610 kg papiera.

Rovnakým spôsobom vyhlásili aj mená žiakov úspešných v literárnych, výtvarných a speváckych súťažiach či vedomostných olympiádach. S deťmi prežíva všetky ich radosti a je pyšná na každý ich úspech učiteľka a choreografka viacerých ročníkov slávnostných akadémií Vierka Striešková. O dnešnom programe prezradila, že: //„choreografie pripravovali triedne učiteľky a vychovávateľky, ale aj žiaci samotní, ktorí navštevujú rôzne tanečné školy, takže zúročili talent.“ //

Skvelý ohlas u obecenstva[/si­ze][/color]

Páči sa jej, ako si učitelia získavajú deti na tanec, šport, či iné aktivity. Katarína Pechová, mamička druháčika Adamka: „Mne sa to veľmi páčilo. Je dobré, keď učitelia okrem výchovno-vzdelávacej činnosti sa aj navyše venujú deťom. Sama som učiteľka, a viem, aké to je, popri ďalšej práci, ktorú učitelia majú, napríklad s opravou písomiek, sa ešte venovať aj takto deťom. My, ako rodičia, si to veľmi vážime.“ // Riaditeľka školy Dagmar Chrenková bola s akadémiou nadmieru spokojná. //„Všetko je skvelé a dúfam, že sa všetci dobre bavili. Verím, že pre všetkých to bol pekný zážitok.“ Záver dvojhodinového programu TV Mojmírka patril ďakovačkám so želaním krásne prežitých letných prázdnin.

Anna Mondočková

TV_Mojmirka
19
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM