Adriana Blahová Kultúra

Trojkráľový koncert zaplnil kostol: Publikum búrlivo tlieskalo

Novoročný trojkráľový koncert vo farskom Kostole sv. Michala archanjela sa stretol s mimoriadne priaznivým ohlasom publika. Vydarené podujatie roka ukončilo vianočné sviatky vo veľkom štýle.

Ilustračný obrázok k článku Trojkráľový koncert zaplnil kostol: Publikum búrlivo tlieskalo
Foto: Adriana Blahová / Zdroj: Dnes24.sk

Trojkráľový koncert, ktorý už tradične patrí k vrcholným podujatiam na Zlatomoravsku, bol dôstojným ukončením vianočných sviatkov na pôde mesta a zároveň jedinečnou kultúrno-spoločenskou udalosťou otvárajúcou Nový rok 2013.

„Trojkráľové koncerty v kostole majú už desaťročnú tradíciu a svoju kvalitu, ale aj stabilných poslucháčov, ktorí do posledného miesta zaplnili farský kostol. Jedinečný vianočný koncert pripravili učitelia a žiaci Základnej umeleckej školy v Zlatých Moravciach. Každý rok prichádzame s niečím novým čo skvalitňuje umeleckú úroveň koncertu,“ hovorí riaditeľ Základnej umeleckej školy Gejza Hlavatý.

„Na tomto koncerte zazneli prvýkrát skladby pre sólový fagot, organ, ale dominovali komorné skladby pre dychový kvintet, spevácky komorný zbor a vyvrcholením celého koncertu bol Oslavný hymnus Johna Williamsa, ktorý pre dva spevácke zbory Cantus (dirigentka Soňa Meňhertová), Carmina Vocum (dirigentka Zuzana Hudecová Molnárová) a dychový kvintet upravil Štefan Jurík. Koncert svojím pôsobivým slovom sprevádzala Tatiana Kováčová. Početné publikum ocenilo umelecké výkony účinkujúcich búrlivým potleskom,“ dodáva riaditeľ.

Trojkráľový koncert
6
Galéria
Foto: Adriana Blahová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM