Rôzne

Toto video vás zaručene pobaví: Dávid si klepal prednášku na písacom stroji

Zapisovať si poznámky na prednáške do notebooku dokáže snáď každý vysokoškolák. Avšak priniesť si do školy písací stroj? Študent Dávid to urobil a odvtedy boduje na internete. Opýtali sme sa zlatomoravských školákov, či by si na podobný kúsok trúfli aj oni.

Ilustračný obrázok k článku Toto video vás zaručene pobaví: Dávid si klepal prednášku na písacom stroji
Foto: Eva Viestová

Študenti vybuchli od smiechu

Na jednej z českých vysokých škôl profesor prednáša pred desiatkami študentov robotiku. Väčšina z nich si píše poznámky do notebooku. Je to prednáška ako každá iná. V tom vchádza do posluchárne Dávid, očividne so zmyslom pre humor a písacím strojom v škatuli. Zatiaľ čo ho nakrúca kamarát s príznačným priezviskom – Veselý. Sadá si do zadného radu, vyberá písací stroj, zakladá papier a začína si zapisovať poznámky. Celou posluchárňou sa ozýva hlasné klepanie a po cinknutí stroja na konci riadku nasleduje výbuch smiechu všetkých navôkol.

Mali by ste odvahu priniesť si písací stroj do školy na vyučovaciu hodinu a nahradiť ho svojím zošitom? Túto otázku sme kládli v Zlatých Moravciach študentom stredných škôl. Aké boli odpovede? Väčšina z nich nám na začiatok darovala začudované pohľady, výbuchy smiechu, no aj zaujímavé vyjadrenia.

Písací stroj je dnes už akýmsi „artefaktom“ z minulosti. Dnešná mládež ho už takmer nepozná, preferujú radšej notebooky a iné výdobytky modernej doby. Avšak jeden mladík na istej českej univerzite sa rozhodol priniesť si na prednášku zo sebou písací stroj. Len si to predstavte hlučné klepania do stroja a na záver to typické cinknutie a všade ticho. Naša redakcia sa rozhodla zmapovať názory na otázku písacieho stroja našich miestnych študentov a učiteľov.

Vtipné výrazy na tvárach študentov

„ Znie to zaujímavo, ale dosť nereálne. Podľa mňa by to bolo nepraktické a zo začiatku veľmi zdĺhavé písanie poznámok, ale na druhej strane, aspoň by sme perfektne ovládali prstoklad, čo je veľkou výhodou pri písaní a prácou s počítačom,“ vraví Denisa z Gymnázia Janka Kráľa.

„Podľa mňa by to bol super kanadský žartík na prvého apríla. Učiteľ by bol mimo a moji spolužiaci by mali o zábavu postarané. No zase na druhej strane by mi to nerobilo žiaden problém, keďže som na písací stroj zvyknutý a sedím za ním skoro každý,“ s úsmevom na tvári konštatuje Tomáš z Obchodnej Akadémie.

„ Ja si nenosím ani pero, nie to ešte písací stroj,“ vtipne dodáva Tomáš z SOŠ Technickej.

Učitelia majú iný názor

„Pokiaľ by išlo o klasický písací stroj, určite by som to nedovolila, hlavne, ak by to mala byť nejaká dlhodobejšia záležitosť. Ešte tak možno pri nejakom rozumnom vysvetlení a len na pár hodín. Vydáva to zvuk, pôsobilo by to rušivo a určite by to odpútavalo pozornosť žiakov aj samotnou prítomnosťou takéhoto zariadenia na hodine,“ usudzuje angličtinárka na Gymnáziu.

Sixtína Ferencová/moravce24

Študent si na hodinu priniesol písacií stroj :)
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM