Veronika Kalinová Správy

Toto vás nepoteší: Cestovné v mestskej doprave ide hore, tu sú nové ceny!

Na štvrtkovom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Zlatých Moravciach poslanci schválili návrh na zvýšenie cestovného. Pozrite si, koľko budete platiť za mestskú autobusovú dopravu po novom.

Doprava je pre mesto náročná

Spoločnosť Ariva Nitra podala návrh na prerokovanie zvýšenia cestovného v mestskej autobusovej doprave v Zlatých Moravciach na základe výsledkov hospodárenia za mestskú dopravu za rok 2012. Poslanci na 26. zasadnutí Mestského zastupiteľstva tento návrh jednohlasne schválili.

Štefan Nociar odôvodnil návrh takto: „Doprava je pre mesto náročná. Ak chceme pre ľudí zachovať dopravu, musíme ceny navýšiť. Všetci vieme, že vzrastajú ceny za pohonné hmoty, takže navýšenie je nevyhnutné aj z tohto dôvodu.“

Takéto ceny nás čakajú

Jednosmerné základné cestovné sa navýši o 10 centov, teda z pôvodných 40 centov na 50 centov. Rovnaké navýšenie o 10 centov sa týka ja detí do 15 rokov, ako aj žiakov a študentov do 26 rokov, ktorí budú po novom platiť na mestskú dopravu 30 centov. Dôchodcom nad 70 rokov sa cestovné navýši iba o 5 centov. Cena za batožinu sa nemení.

Nové ceny aj pri čipovej karte

Pri platbe z čipovej karty je navýšenie miernejšie, okrem základného cestovného, ktoré sa rovnako navyšuje o 10 centov. Deti do 15 rokov a študenti budú platiť pri použití čipovej karty o 5 centov viac a dôchodcovia a ŤZP iba o 3 centy viac. Batožinový lístok sa ani v tomto prípade nemení a ostáva na sume 30 centov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM