Peter Klimant Správy

Toto si pred dušičkami určite prečítajte: Policajti z Moraviec radia, ako na zlodejov

Zmiznuté vence, sviečky i kvety. V dnešnej dobe sa zlodeji neštítia okradnúť ani nebohého. Stáva sa to každoročne aj v Moravciach, treba sa preto mať na pozore. Prečítajte si rady mestskej polície, ako znížiť riziko krádeži na hroboch svojich blízkych.

Ilustračný obrázok k článku Toto si pred dušičkami určite prečítajte: Policajti z Moraviec radia, ako na zlodejov
Zdroj: Dnes24.sk

Mestskí policajti upozorňujú, že v minulosti dochádzalo ku krádežiam rôznych predmetov z hroboch na zlatomoraveckých cintorínoch. Napriek tomu, že nešlo o veľké škody, treba sa mať na pozore. Muži zákona nechcú tento rok nič podceniť. „Počas sviatkov bude zvýšený dozor na cintorínoch zo strany hliadok Mestskej polície Zlaté Moravce,“ prezrádza hovorkyňa mestských policajtov Mária Vozárová.

Dodala však, že ochrana hrobov je pomerne zložitá, keďže cintoríny sú verejne prístupné. Preto ľudom odporúča, aby si skúsili hroby svojich blízkych lepšie zabezpečiť. „Do istej miery by obyvateľom mohlo pomôcť pevné upevnenie vencov, váz, prípadne kvetináčov k hrobu tak, aby sa nestali ľahkou korisťou pre zlodejov,“ radí Vozárová.

Okrem mestských policajtov budú podľa hovorkyne na poriadok dohliadať aj tí štátni. Spoločne sa pozrú i na plynulosť dopravy v okolí zlatomoraveckých cintorínov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM