Peter Klimant Kultúra

Topoľčianky zažijú bohaté kultúrne leto: Na čo všetko sa môžeme tešiť?

V neďalekých Topoľčiankach už čoskoro odštartuje kultúrne leto. Tešiť sa môžeme na bohatý program. Toto všetko si pre nás v známej dedinke pripravili...

Ilustračný obrázok k článku Topoľčianky zažijú bohaté kultúrne leto: Na čo všetko sa môžeme tešiť?
Zdroj: Dnes24.sk

Obec Topoľčianky si aj tento rok pripravila pre ľudí z blízka i ďaleka veľkú dávku kultúry, ktorá sa bude uvoľňovať postupne, počas celého leta.

Dlhoročná tradícia

„V letných mesiacoch júl a august v roku 2016 chceme naďalej pokračovať v realizácii podujatia „Kultúrne leto“ a zachovať jeho dosiahnutú úroveň a návštevnosť. Podujatie bolo obnovené po niekoľkoročnej prestávke v roku 2003 a v roku 2016 sa bude konať už jeho XIV. ročník,“ informuje obec na svojej webovej stránke.

Kultúrne leto v Topoľčiankach štartuje 3. júla. Konať sa bude v príjemnom prostredí národnej kultúrnej pamiatky, nádvoria Zámku v Topoľčiankach. Ako uvádza obec, v prípade nepriaznivého počasia sa využije náhradná alternatíva priestorov – veľká sála DKS Topoľčianky.

Deväť vystúpení

„Program pozostáva z deviatich vystúpení počas nedieľ prázdninových mesiacov, v rámci ktorých vystupujú folklórne súbory, ľudové a dychové hudby, ktoré prezentujú kultúrne dedičstvo a tradície regiónov Slovenska, prípadne folklór iných národov. Program býva obohatený o pestrú ponuku muzikálových a operetných melódií, populárnych piesní a šlágrov, alebo o melodické trampské piesne,“ informuje ďalej obec, podľa ktorej sú jednotlivé vystúpenia pre návštevníkov bezplatné.

Každú nedeľu počas „Kultúrneho leta“ bude sprístupnené aj Národopisné múzeum v Topoľčiankach v centre obce v čase od 15:00 do 17:00 hodiny. Vstup je zdarma. Okrem toho bude sprístupnená aj výstava obrazov umelca Petra Daniša, ktorá bude umiestnená v priestoroch DKS Topoľčianky počas pracovných dní v čase od 9.00 do 15.30 hod. a v nedeľu v čase od 15.00 do 17.00 hod.

Program Kultúrneho leta v Topoľčiankach 2016

  • 3. júl 17:00 – Otvorenie Kultúrneho leta, DH Trenčianska Dvanástka
  • 10. júl 17:00 – HS Eminent
  • 17. júl 17:00 – HS Akropola
  • 24. júl 17:00 – ĽH Kamenčan
  • 31. júl 17:00 – FSk Topoľnica
  • 7. august 17:00 – Maroš Bango
  • 14. august 17:00 – TY, domovina moja
  • 21. august 18:00 pred DKS -Elán Tribute
  • 28. august 17:00 – DH Podhrušovan, DH Hostianska kapela

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM