Peter Klimant Správy

Top udalosti týždňa: 5 správ, ktoré Zlatomoravčanov zaujali najviac

Ďalší týždeň priniesol hneď niekoľko zaujímavých správ z regiónu. Vybrali sme päticu tém, ktoré u našich čitateľov rezonovali najviac.

Ilustračný obrázok k článku Top udalosti týždňa: 5 správ, ktoré Zlatomoravčanov zaujali najviac
Zdroj: Dnes24/TASR

Kráľovná kvetín

Najviac záhradkárov a milovníkov ruží z okolia sa stretlo v Arboréte Mlyňany. Predviedli tu svoje záhradkárske klenoty, s ktorými zabojovali o titul najkrajšia ruža.

Ktorá z nich sa stala kráľovnou Arboréta sa dočítate v článku: Kráľovná kvetín Arboréta Mlyňany je už známa: Ktorá ruža bola vyhlásená za najkrajšiu?

Oznámkujte primátora

Dušan Husár má za sebou prvý mesiac strávený vo funkcii primátora Zlatých Moraviec. Rozhodol sa preto bilancovať. Uverejnil, čo sa mu za mesiac podarilo dosiahnuť. Jeho prácu ste mohli ohodnotiť priamo v našom hlasovaní.

Bilancovanie primátora aj so známkovaním od občanov si môžete pozrieť tu: Primátor Husár bilancoval svoj prvý mesiac v úrade: OZNÁMKUJTE prácu, ktorú doteraz odviedol!

Obec, ktorej sa darí

Obec, ktorá sa môže pochváliť dobrým hospodárením. Nová Ves nad Žitavou realizuje z vlastných zdrojov každoročne investície vo výške niekoľko desiatok tisíc eur.

Viac informácií o rozvoji tejto obci nájdete v článku: Obec pri Moravciach, ktorej sa darí: Kladné hospodárenie im neovplyvnila ani kríza

Dobrá správa pre psíčkárov

Psíčkári sa môžu tešiť. V uliciach nášho mesta by už čoskoro mali pribudnúť nové koše na psie exkrementy. Schválili to poslanci, nie každý však bol za.

Viac sa dočítate v článku: Dobrá správa pre psíčkárov: V našom meste pribudnú koše na psie exkrementy

Pomaly riešený problém

Minulý rok v lete sa pán Roman sťažoval mestu na suché konáre pri detskom ihrisku, ktoré podľa jeho slov ohrozovali okoloidúcich. Tie boli opílené až tento mesiac. Prečo to Technickým službám trvalo tak dlho?

Odpoveď sa dozviete v článku: Občan žiadal mesto, aby opílilo nebezpečné konáre: Jeho žiadosť bola vyslyšaná, po takmer roku

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM