Veronika Kalinová Iné športy

Tohtoročná cyklosezóna otvorená! 29-kilometrovú trasu zvládlo i 8-ročné dievčatko

Za ideálneho počasia sa konalo Otvorenie cykloturistickej sezóny, ktorá má v Zlatých Moravciach už 6-ročnú tradíciu. Každým rokom sa na cyklotrasách objavuje viac a viac fanúšikov tohto rekreačného športu. Tento rok sa otvorenia zúčastnilo až 15 účastníkov, medzi nimi dokonca i 8-ročné dievčatko.

Ilustračný obrázok k článku Tohtoročná cyklosezóna otvorená! 29-kilometrovú trasu zvládlo i 8-ročné dievčatko
Zdroj: Dnes24.sk

Priebeh akcie

Predobedom sa konal zraz na dohodnutom mieste za jedným z obchodných domov v centre Zlatých Moraviec. Zišlo sa dvanásť cyklistov a traja sa pridali v Chyzerovciach. Dohodnutá cyklotrasa viedla cez Tesárske Mlyňany do Novej Vsi nad Žitavou. Cieľom cesty bol Pútnický areál Studnička. Cyklisti mali možnosť kochať sa pohľadom na trojklenbový Turecký most, v Novej Vsi sa prešli po brehu potoka Drevenica a zastavili sa pri prameni, o ktorom ľudia veria, že je liečivý a naberajú si z neho vodu do fliaš. „Toto miesto je z historického miesta veľmi zaujímavé. Každoročne sa tu konajú mariánske púte a mnoho veriacich sa chodí k prameňu modliť,“ povedal pán Miroslav Jelínek, jeden z organizátorov cyklistických podujatí a vášnivý cyklista zároveň.

Po namáhavej ceste sa zlatomoravskí cyklisti občerstvili a načerpali nové sily v pohostinstve v Novej Vsi nad Žitavou. Odtiaľ sa cez Beladice vybrali naspäť do Moraviec. Príchod do mesta bol o 15.00 hod.

Najmladšia účastníčka

Medzi účastníkmi bolo i 8-ročné dievčatko, ktoré 29-kilometrovú, síce nenáročnú trasu bez výrazných prevýšení zvládlo bravúrne. „Naša najmladšia cyklistka trasu zvládla veľmi dobre, aj keď na ceste naspäť jej sily už nevystačovali a so svojou mamou dorazili do cieľa medzi poslednými,“ povedal Miroslav Jelínek. Napriek tomu si za tento výkon zaslúži obdiv a uznanie.

Foto: Jelínková

Otvorenie cyklosezóny 2013
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM