Kultúra

Tip na knihu: Hoffmanov Anjel smrti je späť, trilógia sa uzatvára!

Práve vychádza záverečný diel svetovo úspešnej trilógie Ľavá ruka Boha. Autor Paul Hoffman, ktorý spolupracoval s velikánmi ako F.F.Coppola a dal pečať kultovému filmu Krstný otec, príde budúci týždeň aj na Slovensko.

Ilustračný obrázok k článku Tip na knihu: Hoffmanov Anjel smrti je späť, trilógia sa uzatvára!
Zdroj: Dnes24.sk

Si anjel smrti. Kričí to z teba. Prekročíš rieku, odkiaľ niet návratu. RIEKU SMRTI. A vstúpiš do krajiny stratenej radosti, do údolia tieňov smrti… Kráčaš v ústrety zúfalstvu. Si soľ v našich ranách. Vznáša sa okolo teba pach nešťastia a čoskoro zasmradí celý svet.

Už prvá časť trilógie** Ľavá ruka Boha** sa stala v roku 2010 jednou z najmedializo­vanejších kníh na svete. Rozpráva o chlapcovi Thomasovi Caleovi, ktorého vychovávajú mnísi v útulku spasiteľov. Nie sú tam žiadne dievčatá, žiadne ženy. Krutovláda mníchov, zverstvá a nemilosrdnosť majú jediný cieľ – slúžiť Obesenému spasiteľovi. Útulok je taký obrovský, že v spleti jeho chodieb sa nikto dokonalo nevyzná. Cítiť v nich pach stáročí, krv a pekelnú síru. Cale sa však náhodou dostane do časti útulku, kde sú dievčatá…nádherné, príťažlivé, vzrušujúce…no v jednej chvíli sa stane svedkom šokujúceho zločinu. Sám je prinútený spáchať trestný čin a preto musí z útulku utiecť… V nasledujúcich dieloch trilógie putuje životom a snaží sa prežiť…ale aj zachrániť svet. Alebo ho zničiť?

V záverečnej časti Pod krídlami smrti, ktorá práve vyšla sa blíži katastrofa. Má vyhubiť všetko živé!

Thomasa Calea kedysi nazvali anjelom smrti. Predpovedali, že to on jedného dňa zničí svet. A možno sa mu to aj podarí… Vynikajúci príbeh, originálny námet a majstrovské rozprávačstvo urobilo z trilógie Ľavá ruka Boha svetový fenomén. Hneď na začiatku vás vtiahne do deja, má to spád, dynamiku, skvelé opisy a tešíte sa na každý nový diel. Paul Hoffman vytvoril svet s vlastnou históriou a tradíciami, do ktorého umiestnil klasický dobrodružný príbeh.

„Čitatelia sa môžu tešiť na ešte vyššiu úroveň vzrušenia, ktorá sa takmer ani nedá vydržať,“ povedal Paul Hoffman v exkluzívnom rozhovore pre Buxcafe.sk.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM