Adriana Blahová Iné športy

Tenisti majú prvé kolo družstiev za sebou

Minulú sobotu sa pre tenistov začala súťaž družstiev. Dorastenky, dorastenci, muži a ženy TK HANAKA a muži, starší a mladší žiaci TK Zlaté Moravce odohrali svoje prvé zápasy.

Ženy TK HANAKA odohrali úvodný zápas proti Leviciam. Rozbiehali sa pomalšie, prehrávali 0:2. Nakoniec sa im podarilo stav zlepšiť na 3:2. Po štvorhrách sa skóre upravilo na 4:3, takže si ženy pripísali prvé víťazstvo. Najbližšie ich čaká Prešov.

Dorastenky nemali proti Trnave šancu. Trnava je favoritkou 1. triedy a mieri do najvyššej súťaže tejto vekovej kategórie. Druhé kolo odohrajú so Senicou.

Dorastenci prehrali prvé kolo proti Trnave, pretože boli nútení zápasy skrečovať. Dávid Rajnoha si zranil nohu a Adam Noga bol odcestovaný v zahraničí. V nedeľu odohrajú zápasy na domácej pôde proti Jaslovským Bohuniciam.

Muži TK HANAKA odohrali prvý zápas v Seredi. Družstvo v posilnenej zostave s prehľadom vyhralo. Bod si však nepripíše kvôli nedorozumeniu s registračným poplatkom. Momentálne klub pracuje na tom, aby sa veci dali do poriadku.

Muži TK Zlaté Moravce porazili Želiezovce s prehľadom bez straty jediného bodu. Odohrali už aj druhé kolo so Sereďou. Zvíťazili pomerne hladko. Oba zlatomoravské mužské tímy sa tešia na kolo, kde si zmerajú sily navzájom. Posledné derby vyhral TK Zlaté Moravce. Uvidíme, či víťazstvo potvrdia aj tento rok.

Mladší žiaci TK Zlaté Moravce porazili TA NET Trnavu na nulu. Ďalšie kolo odohrajú s Veľkými Kostoľanmi.

Rovnako starší žiaci TK Zlaté Moravce zvíťazili nad TK Červeníkom 4:2. V druhom kole narazia na Sereď.

Celkovo možno hodnotiť úvod súťaže družstiev kladne. Dorastenci a dorastenky TK HANAKA hrajú najvyššiu regionálnu súťaž. Naši hráči tu narazia na kvalitných hráčov a budú musieť zabojovať, aby sa v nej udržali. Ženy TK HANAKA hrajú druhú najvyššiu slovenskú ligu a súťaž prinesie pre divákov kvalitný tenis. Hráči TK Zlaté Moravce zatiaľ všetko vyhrali. Hrajú síce nižšiu ligu, o to viac majú motiváciu postúpiť vyššie.

tenis liga
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM