Veronika Kalinová Iné športy

Svetový šampionát v Topoľčiankach: Tešte sa na 76 naj jazdcov zo sveta a 228 koní

Už o necelých päť týždňov sa v Národnom žrebčíne v Topoľčiankach uskutočnia Majstrovstvá sveta v dvojzáprahoch. V dňoch od 28. augusta do 1. septembra budú Topoľčianky hostiť 76 najlepších jazdcov z Európy a z Ameriky.

Ilustračný obrázok k článku Svetový šampionát v Topoľčiankach: Tešte sa na 76 naj jazdcov zo sveta a 228 koní
Foto: Rastislav Búgel

Jazdci do Topoľčianok zavítajú z Argentíny, Rakúska, Belgicka, Chorvátska, Českej republiky, Dánska, Estónska, Francúzska, Veľkej Británie, Nemecka, Maďarska, Írska, Talianska, Holandska, Poľska, Portugalska, Rumunska, zo Španielska, Švajčiarska, Slovenska, Slovinska, Švédska a Spojených štátov amerických. „Kvalifikáciu splnilo 89 súťažiacich a 340 koní z týchto krajín. Na základe pravidiel Medzinárodnej jazdeckej federácie však môže každá národná jazdecká federácia nominovať maximálne štyroch jazdcov s maximálne troma koňmi na každého z nich. Maximálny počet štartujúcich sa tak obmedzí na 76 jazdcov a počet koní na 228. Z 23 krajín sa bude prezentovať 21 tímov, pričom jeden tím zahŕňa dvoch, prípadne troch účastníkov,“ konštatoval Emil Kovalčík z Národného žrebčína Topoľčianky.

Prípravy idú podľa plánu

Staviteľ tratí Gábor Fintha z Maďarska a technický delegát Philip Bateman z Veľkej Británie sa začiatkom júla pozreli na to, ako prebiehajú prípravy na Majstrovstvá sveta v dvojzáprahoch. Všetky prípravné práce postupujú podľa plánu, finišujú úpravy ôsmich maratónskych prekážok. Trávnik hlavnej arény, kde sa uskutoční drezúra a parkúr, je vo výbornom stave, rovnako ako všetky tréningové plochy. Na príchod účastníkov majstrovstiev sa pripravuje aj kemp pre kamióny súťažiacich a priestory ustajnenia v areáli žrebčína.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM