Peter Klimant Samospráva

Svetlá sú, no nesvietia: Pozemné osvetlenie na námestí v Moravciach dlhodobo nefunguje, prečo?!

Námestie Andreja Hlinku v Zlatých Moravciach nie je síce rozlohovo veľké, no pekný vzhľad mu rozhodne nechýba. Jeho potenciál však nie je plne využitý. Na dlažbe sa totiž nachádza pozemné osvetlenie, to však dlhodobo vôbec nesvieti. Čo je za tým?

Ilustračný obrázok k článku Svetlá sú, no nesvietia: Pozemné osvetlenie na námestí v Moravciach dlhodobo nefunguje, prečo?!
Zdroj: Dnes24.sk

Zlaté Moravce sa môžu pochváliť námestím s relatívne moderným vzhľadom. Mohlo by to byť však aj lepšie. Nie všetko na Námestí Andreja Hlinku totiž plne funguje tak, ako má.

Reč je o pozemných svietidlách, ktoré sa tiahnu po celom námestí. Nefungujú už dlhšiu dobu. Niektorí ľudia z mesta sú preto zvedaví, čo sa s nimi stalo. „Plánuje mesto ešte niekedy opraviť tieto svietidlá?“ Pýta sa Zlatomoravčan Ro­man.

Osvetlenie v meste spadá pod Technické služby mesta. K celej veci sa preto vyjadrila ich riaditeľka Barbora Segíňová, podľa ktorej vznikol problém už pri projektovaní námestia. „Už pri projektovaní boli navrhnuté nesprávne svietidlá, ktoré neboli vhodné. Z uvedeného vyplýva, že pre sfunkčnenie by bolo potrebné nanovo vybrať svietidlá a vymeniť ich za iný typ,“ uviedla riaditeľka. Ako je možné, že sa pri projektovaní podľa jej slov navrhli nesprávne svietidlá, nám však nepovedala.

Podľa Segíňovej výmena svietidiel za nové, ktoré by fungovali, nie je nič jednoduché. Problémom sú opäť raz peniaze. „Vzhľadom na výšku nákladov je potrebné zapracovať Mestom Zlaté Moravce výmenu do zmeny rozpočtu,“ povedala Segíňová. Zaujímalo nás preto, či k tomuto niekedy i reálne dôjde a či Technické služby informovali o probléme kompetentné komisie mestského zastupiteľstva. Na túto otázku nám však do požadovaného termínu odpoveď neposlala.

Foto: Roman

Môže vás zaujímať:

Realita niektorých ciest v Moravciach? Miesto asfaltu blato a štrk… a táto správa ľudí nepoteší!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM