Monika Földešiová Tlačové správy

VYHODNOTENIE súťaže: Nový fenomén cvičenia v Nitre. Vyskúšajte FLYFIT aj vy!

V Nitre nám vznikol nový druh cvičenia. O jeho blahodarných a zdravotných účinkoch pre vaše telo i myseľ sa dozviete z nášho rozhovoru s certifikovanou inštruktorokou Kristínou Opálenskou.

Ilustračný obrázok k článku VYHODNOTENIE súťaže: Nový fenomén cvičenia v Nitre. Vyskúšajte FLYFIT aj vy!
Zdroj: Dnes24.sk

Si prvá, ktorá prišla s fly-fitom do Nitry? Ako je to s jeho tradíciou na SR?

Áno sme prví a zatiaľ aj jediní v NR. Flyfit vychádza z cvičenia s názvom Antigravity yoga, ktoré je z rady Body & mind cvičení. Zahŕňa predovšetkým prvky z klasickej jogy, pilatesu, kalanetiky, prípadne gymnastiky. Formoval sa asi rok a pol, kým dostal oficiálny názov a súčasnú podobu. V Bratislave sa cvičí už cca 2 roky a až v poslednej dobe sa začal rozširovať do iných slovenských miest, vrátane Nitry.

Na akom princípe funguje? K čomu je to dobré, čomu napomáha?

Je to komplexný tréning, ktorý do činnosti zapája maximálne množstvo svalových skupín. Hammock (sieť), v ktorom sa flyfit, cvičí nám ponúka veľký rozsah pohybov. Cvičenie v ňom nezaťažuje kĺby a umožní telu dostať sa do pozícií, ktoré človek inak nedosiahne. Niektorí flyfit nazývajú cvičením v 3D priestore. Najväčšou výhodou je, že človek sa môže vyvesiť do pozície dolu hlavou, čo prináša blahodarné účinky pre chrbticu. Toto cvičenie zvyšuje pohyblivosť chrbtice a spevňuje kĺbové puzdra, čím vzniká prevencia pred zranením. Pri každom cviku sa zapája veľké množstvo svalov celého tela a posilňujú sa hlboké svaly. Cvičenie prispieva k lepšiemu držaniu tela, zrýchľuje látkovú výmenu a tým prispieva k redukcií nadváhy v problémových partiách a k silnejšiemu imunitnému systému.

A ty si sa k flyfitu dostala ako?

Len náhodou, cez moju najlepšiu kamarátku, ktorá ho bola vyskúšať a po jej oduševnenom rozprávaní o tom, „aké je to cvičenie úžasné“ som to jednoducho musela vyskúšať aj ja. Už po prvej hodine som vedela, že to je nie je žiaden komerčný výmysel ale seriózny cvičebný program. Na prvej hodine som bola v marci 2012 a už v máji som si spravila inštruktorský kurz.

Pre koho je fly fit vhodný a pre koho naopak nie?

Flyfit je vhodný pre široké spektrum klientov. Je určený pre ľudí od školského veku až po dôchodcov. V našom fitku cvičíme aj FLYGOLD, ktorý je špecializovaný pre ľudí vo vyššom veku. Cvičenie je určené pre ženy aj mužov, ktorí majú sedavé zamestnanie, problémy s chrbticou, kĺbmi, nadváhou, pre ľudí, ktorí si chcú vyformovať postavu alebo aj pre aktívnych športovcov.

Nie je vhodný pre ženy v ktoromkoľvek štádiu tehotenstva, pre ľudí s vysokým krvným a vnútroočným tlakom, s herniou a tiež pre ľudí s vážnym poškodením chrbtice alebo kĺbov.

S flyfitom ako cvičením si teda človek vystačí, nemusí sa venovať iným športom…

Presne tak, toto cvičenie zabezpečí prácu všetkých svalových skupín. Počas jednej hodiny človek absolvuje silový tréning, kardio záťaž aj stretching. Ale samozrejme čím človek viac športuje, tým je to pre neho lepšie. Ja by som k flyfitu odporučila kondičné cvičenie napr. zumbu alebo beh.

Ak vás tento nový druh cvičenia láka a radi by ste ho vyskúšali, určite sa prihláste na program vo Fly Zone na Štúrovej 18. Tam sa o vás a vašu postavu postarajú certifikované inštruktorky. „Fly Zone funguje len 2 mesiace, ale už máme pozitívne odozvy od klientov, ktorí sa tešia, že ich kilá sa strácajú a postava sa spevňuje. Veľmi sa teším, že klienti sami vidia účinky flyfitu a že sa k nám radi vracajú,“ vraví Kristína, ktorej flyfit doslovne učaroval.

Viac informácií o Fly Zone i flyfite nájdete na www.fly-zone.sk. Staňte sa fanúšikom FLY-ZONE na Facebooku

VYHODNOTENIE SÚŤAŽE

Desiati z vás vyhrávajú jednorázovú vstupenku do Fly zone v Nitre. Tu sú mená výhercov:
Kondéová Nikoleta
Katarína Obická
Štefan Pčelár
Katarína Kerteszová
Stanislava Šupková
Ivana Geletová
Daniela Krošláková
Dezider Chňapek
Martina Ceretková
Michaela Štefanovičová

Výhercov nakontaktujeme prostredníctvom e-mailu.

Flyfit v Nitre
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM