Kristína Striešková Rôzne

Stroje, ktoré cvičia za vás

Radi by ste spravili niečo pre svoje telo i zdravie? No vôbec sa vám nechce cvičiť? Možno práve samocvičiace stroje slender sú tým pravým riešením pre vás.

Aj v Zl. Moravciach máte možnosť využiť stroje, pri ktorých sa ani nemusíte hýbať, všetko urobia za vás. Slender stroje, vibračné plošiny, aeróbne stroje aj spinning, ktorý funguje ako samostatná jednotka. Prístroj Rollen je zase na odbúravanie celulitídy.

**Cvičenie na slender **stoloch je založené na izometrických cvikoch. Sedem slender stolov pomôže postupne precvičiť všetky svalové skupiny a kĺby. Každý človek cvičí podľa svojej kondície. Ak je človek v dobrej kondícii, môže sa do cvičenia aktívne zapojiť. Súčasne sú tieto zariadenia vhodné aj pre tých, ktorí zo zdravotných dôvodov aktívne cvičiť nemôžu. Vibračné plošiny posilňujú nielen svaly, ale pozitívne vplývajú aj na kardiovaskulárny systém a zlepšujú látkovú výmenu. Veľa ľudí očakáva, že schudne hneď po prvých troch či štyroch hodinách cvičenia. Pravidelnosť je však veľmi dôležitá. Je potrebné minimálne trikrát týždenne cvičiť, aby sa dostavili výsledky. Samozrejme tiež upraviť stravu. Tá tvorí 60–70% celkového schudnutia. Stroje sú určené všetkým vekovým kategóriám, mužom i ženám. Pre deti sú vhodné až od 12 rokov. Na slender strojoch môžu cvičiť dokonca aj postihnutí. Tieto špeciálne zariadenia majú zabudované motory, ktoré cvičia za vás.

Samocvičiace stroje sú v menších mestách skôr raritou. V meste však fungujú už dva o pol roka. Aby sme vedeli naozaj posúdiť cvičiace zariadenia, naša redaktorka Ivona sama vyskúšala viaceré prístroje.// „Celkovo to hodnotím pozitívne. Najviac ma oslovila vibračná plošina. Je to príjemné. Slender stroje na mňa pôsobia skôr ako masážne zariadenia. Na Rollen prístroji mi doslova horeli svaly, z čoho usudzujem, že to bude určite účinné.“ //Zhrnula Ivona svoje dojmy z Relax centra.

Autori: Adriana Blahová a Ivona Škulová Informácie poskytol: Marián Klímek

Stroje, ktoré cvičia za vás
1
Galéria
sobek centrum
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM