Adriana Blahová Basket

Streetballová liga: Konečne súťaž aj pre basketbalistov!

Zlatomoravskí basketbalisti majú po volejbalovej, hokejbalovej či futsalovej lige konečne vlastnú súťaž. Tento rok odštartuje pilotný ročník streetballovej ligy.

Hrať sa bude turnajovou formou na ihrisku v areáli Strednej odbornej škole obchodu a služieb. Každé kolo bude ako samostatný miniturnaj. Za umiestnenie sa následne udelia body. Uvidíme, aký úspech zožne tento projekt. Prvý ročník okrem iného pomôže zistiť, aký je v meste záujem o tento šport. Pri dobrej odozve by sa nasledujúci ročník ligy „vyšperkoval“.

„V meste sa hrajú rôzne súťaže a ligy. Basketbalisti nemali dlhšiu dobu žiadnu šancu zapojiť sa do organizovanej súťaže v Zlatých Moravciach. Preto som zorganizoval túto ligu,“ vysvetľuje Jakub Ďuriš, jeden z organizátorov ligy. **„Podmienky pre tento šport sú v našom meste veľmi zlé. Na dievčenskej je iba jedno ihrisko, aj to len s jedným košom. Budeme sa snažiť obnoviť aj ten druhý na vlastné náklady. Vandali nám ho totiž zničili,“ **popisuje situáciu Jakub, ktorý okrem streetballovej organizuje už dlhé roky aj volejbalovú ligu.

Do súťaže sa môžete prihlásiť do 10. júla. Na súpiske musia byť minimálne štyria hráči (názov družstva, farba dresov, meno a priezvisko hráčov). Podmienkou sú aj dresy alebo tričká jednotnej farby s číslom. Štartovné je 30 € na tím. Najbližšie zápasy by sa mali odohrať 21. júla.

Prihlásiť sa môžete na:

Tel.č.: +421 902 157 7­84 Blackberry e-mail: jakub.duris@tmobilesk.blackberry.com e-mail: jacob.duris@gmail.com
zetem@gmail.com

Bližšie informácie nájdete tu: http://www.facebook.com/…745795058102

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM