Adriana Blahová Rôzne

Stavia prílepský podnikateľ „načierno“?

V Prílepoch, jednej z mestských častí Zlatých Moraviec, už niekoľko mesiacov rezonuje stavba súkromného podnikateľa. Prílepský podnikateľ na odkúpených pozemkoch postavil budovy pre činnosť svojej firmy. Z pôvodne schválenej drobnej stavby sa však pomaly stáva obrovský kolos.

Ilustračný obrázok k článku Stavia prílepský podnikateľ „načierno“?
Foto: Adriana Blahová / Zdroj: Dnes24.sk

Podľa miestnych stavia podnikateľ bez povolenia úmyselne

V rámci svojho podnikania odkúpil aj pozemok bývalého futbalového ihriska nachádzajúceho sa na okraji obce, dlhodobo nevyužívaného a zarastajúceho trávou.Problém je ale v tom, že najnovšie tu stavia namiesto drobnej stavby akýsi kolos aj napriek tomu, že mu schválili úrady iba drobnú stavbu. Navyše, stavia v blízkosti rodinných domov. Viacerých miestnych to očividne poburuje aj preto, že nevedia čo tam vlastne bude. V územnom pláne sa počíta s rodinnými domami a nevyhnutnou občianskou vybavenosťou, čo sú napríklad potraviny, pošta či škôlka.

Rozostavaný kolos sa nedá nazvať drobnou stavbou. Miestna obyvateľka si myslí, že pán podnikateľ sa nezaťažoval včasným získaním stavebných povolení alebo stavia bez povolenia úmyselne, obchádzajúc tým prípadné námietky susedov. Podľa domácich zastavaná je celá plocha parcely s rozlohou 8288 metrov štvorcových.

Nadštandardné vzťahy s primátorom

O „černote“, že miestny podnikateľ v obci stavia v rozpore s územným plánom a čudných návštevách primátora u podnikateľa hovorí miestna obyvateľka, Božena Laktišová. Iniciovala aj spisovanie petície proti danej stavbe. Jej dom je v susedstve veľkých podnikateľových hál. „Pán primátor trávi hodiny u tohto podnikateľa – je toto normálne?“

Časté návštevy primátora u spomínaného podnikateľa, potvrdilo viacero ľudí. Lednár na stretávaní sa s ľuďmi z podnikateľského prostredia nič zlé nevidí. Primátor potvrdil, že „drobnú stavbu“, ktorá má viac ako osemtisíc metrov štvorcových, nechal preveriť.

Čo na to poslanci?

Ivan Hritz, poslanec za mestskú časť Prílepy ozrejmil situáciu s pozemkami pod ihriskom. Tie vraj predali súkromné osoby podnikateľovi za celkom akceptovateľnú cenu, a keďže väčšina z nich nebýva v Prílepoch, nezáleží im na tom, či tu bude nejaké ihrisko. Na obhajobu podnikateľa uviedol, že má veľký záujem na vybudovaní multifunkčného ihriska a je ochotný vstúpiť do jednania s Mestským úradom a podieľať sa na spolufinancovaní či vykonávaní s tým spojených prác.

Šéf stavebného úradu Ivan Jedlovský na zastupiteľstve v Prílepoch uviedol, že celá kauza sa prešetruje a pokiaľ nebudú predložené všetky náležitosti v zmysle stavebného zákona, nariadi sa odstránenie stavby. Ak sa doložia, stavba sa dodatočne povolí. O legálnosti či nelegálnosti stavby rozhodne súd.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM