Richard Pročka Kultúra

Starosta zostal za volantom, auto museli odtiahnuť ručne!

Na ihrisku v Tesárskych Mlyňanoch sa zápolilo vo varení toho najchutnejšieho guláša a sobotné poobedie prebiehalo pokojne. Pohodu však čoskoro vystriedalo napätie všetkých prítomných. Priamo na ihrisku museli odtiahnuť obecné auto...

Táto situácia však nebola vôbec nebezpečná a predstavovala kurióznu priateľskú zábavu pre mladých aj starých. Odtiahnutie obecného auta so starostom za volantom bolo popri streľbe, hode granátom, pílením dreva a pribíjaním klincov na čas len jednou z disciplín sprievodnej súťaže, do ktorej sa zapojili pätnásti súťažiaci z obce.

„Všetko bolo v absolútnom poriadku,“ s úsmevom hovorí starosta obce Štefan Valkovič. **„Táto silová disciplína súťaže bola spoločne s pílením dreva na čas asi najnapínavejšou časťou programu. Všetci sa dobe bavili.“ **

Guláše jedenástich tímov ohodnotila porota približne o 19:00 hodine. Jednoznačným víťazom sa stal tím Roberta Juríka, Jaroslava Bezušku, Pavla Kováča a Jaroslava Halmovského. Na druhom mieste sa umiestnil tím Lukáša Gálika, Mateja Solčianskeho, Mareka Gajdoša a Petra Zimana. Na tretiu priečku si so cťou stal tím Jany Hitkovej, Michaely Rumankovej a Jozefa Kukučku. Sprievodnú súťaž „Silák obce“ vyhral Vladimír Plaštiak po rozhodujúcom najdlhšom hode granátom, nakoľko prví traja súťažiaci išli do finále s rovnakým počtom bodov.

Podujatie pokračovalo do neskorej večernej hodiny tanečnou veselicou. „Sme naozaj radi, že sa obyvatelia obce zapájajú do podobných aktivít. Povedal by som, že takéto akcie utužujú väzby medzi ľuďmi v obci a šíria dobrú náladu,“ hodnotí deň starosta Štefan Valkovič.

gulas_tesare
33
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM