Peter Klimant Samospráva

Spor exprimátora s radnicou pokračuje: Peter Lednár sa chystá žalovať mesto!

Na piatom zasadnutí mestského zastupiteľstva poslanci prerokovali predžalobnú výzvu na zaplatenie náhrady platu za nevyčerpanú dovolenku bývalého primátora Lednára. Ako to celé prebiehalo?

Ilustračný obrázok k článku Spor exprimátora s radnicou pokračuje: Peter Lednár sa chystá žalovať mesto!
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

K hlavným bodom štvrtkového zasadnutia mestského parlamentu patrilo riešenie predžalobnej výzvy na zaplatenie náhrady platu za nevyčerpanú dovolenku bývalého primátora Petra Lednára, ktorého právnik zaslal túto výzvu na radnicu. „Z vyššie uvedeného dôvodu vás vyzývam, aby ste v lehote do 7 dní vyplatili sumu predstavujúcu náhradu platu za nevyčerpanú dovolenku, to jest 3 716,65 eur na účet klienta. V opačnom prípade mám pokyn klienta podať na vás žalobu na príslušný súd,“ píše sa vo výzve od Lednárovho právnika.

Na zasadnutí sa však prednosta radnice Miroslav Šlosár i samotná primátorka Serafína Ostrihoňová vyjadrili, že exprimátor vraj vôbec nie je pevne rozhodnutý vec riešiť súdnou cestou. „Toto keď sme obdržali, tak medzi tým prišiel bývalý pán primátor na úrad a pri rokovaní s pani primátorkou sa nevedel vyjadriť, že ešte si to s touto advokátskou kanceláriou, neviem či potvrdí alebo stiahne späť túto predžalobnú výzvu. Nebol rozhodnutý. Do dnes sme nedostali žiadnu odpoveď, preto sme to predložili na rokovanie mestského zastupiteľstva,“ vysvetľuje Šlosár dôvod zaradenia bodu do rokovania parlamentu.

K téme prehovorila aj Serafína Ostrihoňová. „Pán bývalý primátor presne tak váhal, že si to preverí, či zotrvá na svojom podanom návrhu. Nevyjadril sa doteraz ani kladne ani záporne, preto pán prednosta so mnou považoval za potrebné, informovať o tom, že nám hrozí súd,“ povedala primátorka.

Popri ich debate o danom probléme prišla nečakane do rokovacej sály správa údajne od samotného Petra Lednára, ktorý ju vraj prednostovi zaslal prostredníctvom sekretariátu mesta.

„Dostal som práve teraz informáciu, že bývalý primátor Peter Lednár sa vyjadril, že postupuje žalobu na súd, vyjadril sa teda, že trvá na tom,“ povedal prednosta Šlosár.

Po tejto informácií dala primátorka Ostrihoňová poslancom už len odhlasovať, že parlament prerokoval informáciu o predžalobnej výzve a zároveň, že ho prítomní poslanci berú na vedomie. Tým sa celá vec na zasadnutí ukončila. Ako bude spor s exprimátorom Lednárom pokračovať ďalej , vás budeme informovať.

Na fotke: prednosta Miroslav Šlosár

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM