Kristína Striešková Rôzne

Spoplatnenie parkovania? Povedzte to mestu natvrdo...

Samospráva mesta Zlaté Moravce zisťuje formou dotazníka záujem obyvateľov o zlepšenie dopravnej situácie v meste. Výsledkom majú byť diskusie a následne samotné rozhodnutia poslancov. Obyvatelia tento krok mesta vítajú. Na prvé miesto však kladú prác

Ak sa opýtame ľudí, čo je podľa nich prioritné vykonať v meste, odpovedia, že potrebujú prácu. Keďže práca nie je, chceli by viac sociálnych zliav pre dôchodcov, zdravotne postihnutých či nezamestnaných. Ak by mesto chcelo dať všetkým zľavy, suma ktorú by malo k dispozícii, by bola nulová.

Čo trápi Moravčanov v oblasti dopravy?[/color][/si­ze]

Podobná je aj hodnota prieskumov a ankiet, v ktorých sa pýtame takéto otázky. Nie je to ideálny spôsob, ako zistiť, čo našu verejnosť najviac trápi, ale na hrubú orientáciu by mal postačovať. A tak je to aj v prípade dopravy.

Mesto aj prostredníctvom svojej internetovej stránky vyzýva ľudí, aby sa zapojili do ankety, ako riešiť dopravu. Samospráva sa možno dozvie, čo bežných ľudí trápi a aký má postoj k problémom primátor. Určite sa veľa vecí pohne, aj keď hneď nevyrieši. Zložitá dopravná situácia v meste je podľa viacerých opýtaných charakterizovaná nedostatkom odborníkov a peňazí. Hoci mesto nepredpokladalo spustenie verejnej diskusie na svojej internetovej stránke, svoj názor zmenilo.

Križovatka aj spoplatnenie parkovania[/co­lor][/size]

Prieskum je zameraný na mužov i ženy do 25, do 40, do 60 a nad 60 rokov, s trvalým pobytom v meste alebo ako návštevník. Na mestskej internetovej stránke môžu vyjadriť svoj názor kliknutím na jednu z troch možností na vybudovanie okružnej križovatky pri magistráte – ulice Prílepská – Sládkovičova – 1. mája. Takisto k vybudovaniu záchytného centrálneho parkoviska na mexikoplaci, účelového parkoviska pri mestskej nemocnici, novej tržnice v Župnom dome. Ale aj k spoplatneniu parkovania. Výber poplatkov za parkovanie má byť cez odborne vyškolených ľudí z mesta. Akýsi asistenti mestskej polície vyškolení na výber parkovného. [link=http://www­.moravce24.sk/clan­ky?extend.131821_Do­maci-ci-cudzinec,–platit-budu-vsetci---]Článok k tejto téme nájdete TU[/link]

Výstupy z ankety majú slúžiť k vypracovaniu záväzného dokumentu pre postupné zabezpečenie opráv a rekonštrukcií miestnych komunikácií v správe mesta.

Anna Mondočková

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM