Peter Klimant Rôzne

Špičkový neurológ aj televízny moderátor... Pozrite, aké známe mená drali lavice v zlatomoraveckom gympli

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, či ste náhodou nesedeli v totožnej školskej lavici, ako kedysi pred vami známa osobnosť? Na gymnáziu v Zlatých Moravciach sa vám to mohlo stať. Pozrite, kto tu všetko študoval...

Ilustračný obrázok k článku Špičkový neurológ aj televízny moderátor... Pozrite, aké známe mená drali lavice v zlatomoraveckom gympli
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Gymnázium Janka Kráľa oslavovalo minulý rok svoju prvú storočnicu od založenia. Za tento čas z tadeto vyšlo tisíce absolventov. Mnohí z nich sa stali úspešnými a preslávili sa vo svojom odbore. Študovali tu významné osobnosti z radov lekárov, vedcov, politikov, ale aj známe tváre z televíznej obrazovky.

Gymnázium Janka Kráľa navštevoval aj moderátor spravodajstva Slovenskej televízie Ľubomír Bajaník, profesor katedry matematiky Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre Ondrej Šedivý, bývalý riaditeľ Astronomického ústavu Július Sýkora, špičkový neurológ Peter Valkovič, predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Milan Belica, poslanec Národnej rady Marián Kéry či primátor Nitry Jozef Dvonč.

„Medzi moje obľúbené predmety patrili matematika, slovenský jazyk a telesná výchova, menej som mal rád chémiu. Mimoriadne rád si spomínam na športové zápolenia a reprezentáciu gymnázia v rôznych druhoch športu,“ prezradil Dvonč v knihe Vivat Academia, ktorá vyšla pri príležitosti stých narodenín zlatomoraveckého gymnázia.

Absolventom Gymnázia Janka Kráľa je aj Róbert Mankovecký, dramaturg a umelecký šéf Slovenského komorného divadla v Martine. „Na Gymnázium v Zlatých Moravciach bolo super, spolu s vysokou školou to boli tie najkrajšie roky života – bez významnejšej zodpovednosti a bez peňazí, nádherne prežité štyri roky,“ hodnotí Mankovecký svoje študentské roky v knihe Vivat Academia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM