Futbal

Slovenský pohár: Moravčania uhrali skvelý výsledok

Mužstvo Saints Zlaté Moravce sa v sobotu, 19.1. 2013, zúčastnilo Slovenského pohára vo futsale. Ocitlo sa v kvalifikačnej skupine Západoslovenského regiónu odkiaľ postúpilo medzi 4 najlepšie tímy západného Slovenska. V skupine sa stretlo s dvomi druholigovými mužstvami a počínalo si viac ako dobre.

Ilustračný obrázok k článku Slovenský pohár: Moravčania uhrali skvelý výsledok
Zdroj: Dnes24.sk

Ako sa darilo mužstvu Saints:na Slovenskom pohári?

Saints – ETNA Dragons Podolie 4:2

“Na úvod nás čakal účastník Open ligy (2. najvyššia súťaž na Slovensku), ktorý sa pohybuje v strede aktuálnej tabuľky. Až neskôr sa ukázalo, že tento zápas bol rozhodujúci, čo sa týkalo postupu. Do súpera sme sa hneď od úvodu pustili s obrovskou vôľou a odhodlaním poraziť ho. Za krátky čas sme sa ujali vedenia, ktoré sme neskôr zvýšili a potom už len kontrolovali výsledok. Súper mal v závere zopár svetlých momentov, keď odvolal brankára, ale vďaka výbornej obrane a istým zákrokom brankára sme vedenie o 2 góly udržali a zápas vyhrali. Na záver si dovolím tvrdiť, že súpera sme predčili vo všetkých herných situáciách a zaslúžene oslavovali víťazstvo,“ zhodnotil priebeh zápasu vedúci mužstva, Miroslav Jurík.

Saints – Futsal team Levice 1:7.

„ V druhom zápase sme nastúpili proti mužstvu z Levíc, ktoré je aktuálne druhé v tej istej lige. Hneď od úvodu bolo jasné, že proti tomuto súperovi môžeme uspieť jedine pozornou obranou a rýchlymi protiútokmi. Táto taktika sa nám darila dodržiavať asi do 10. minúty prvého polčasu, kedy nám súper strelil gól po nacvičenom signále z priameho kopu. Od tohto momentu sa na našu bránu valil jeden útok za druhým a aj skóre narastalo až sa zastavilo na čísle 7. Na záver musím skonštatovať, že súper vyhral úplne zaslúžene,“ uznal kvality súpera Jurík.

Saints – Profišport Trnava 5:0.

„ Na záver hracieho dňa nás čakal súper z Trnavy, ktorý dovtedy oba zápasy prehral rozdielom triedy. My sme vedeli, že na postup nám stačí aj prípadná remíza, ale nič sme nechceli podceniť a tak sme k zápasu aj pristúpili. Do polčasu sme súperovi strelili dva góly, ku ktorým sme v druhom polčase pridali ešte ďalšie tri a mohli sme sa tešiť z postupu," hovorí hrdo vedúci mužstva.

Konečná tabuľka:

  1. Futsal team Levice 9 b.
  2. Saints Zlaté Moravce 6 b.
  3. ETNA Dragons Podolie 3 b.
  4. Profišport Trnava 0 b

Zostava mužstva: Brankár: Lukáš Bošiak

Hráči v poli: Marek Horvát, Juraj Kunský, Miroslav Beňuš, Marek Solčiansky, Roman Žikavský, Peter Kukla, Peter Vnad, Tomáš Gábriš, Marek Sperka, Marek Pecho

Tréner: Ivan Horvát

Vedúci mužstva: Miroslav Jurík

Final Four sa uskutoční 9.2. 2013 pravdepodobne v Novom meste nad Váhom.

Vedúci tímu si váži pomoc zainteresovaných ľudí. „Na záver by som sa chcel poďakovať ľudom, ktorí nám sponzorsky pomohli a to hlavne poslanec NRSR Marián Kéry, Jozef Čmiko a poslankyňa mestského zastupiteľstva Erika Babocká.“

Slovenský pohár
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM