Veronika Kalinová Futbal

Úvod ligy Moravce nepotešil: Futbalisti prehrali na východe, tu sú slová trénera

V sobotňajšom stretnutí novej sezóny Corgoň ligy odišli z východu Slovenska naprázdno futbalisti Zlatých Moraviec. V Košiciach prehrali 0:2.

Ilustračný obrázok k článku Úvod ligy Moravce nepotešil: Futbalisti prehrali na východe, tu sú slová trénera
Zdroj: Webnoviny.sk

Priebeh I. polčasu

Košičania začali aktívnejšie, ale do výraznejšej šance sa nedostali. Po 15 minútach hry ako prvý medzi žrde trafil Duda, ktorého priamy kop z 25 metrov Kuciak kryl. V 20. min Hovančíkovu strelu zblokovali obrancovia hostí tesne vedľa žrde. Po tomto okamihu domáci poľavili a čoraz viac sa do zápasu dostávali aj hostia. Tofiloského však ohrozili iba raz v 26. min, keď Pintérov priamy kop z 35 metrov skončil v strede bránky.

V 29. min hráči MFK zaskočili hostí: z polovice ihriska poslal Bašista dlhú loptu za obranu ViOnu, na ktorú si nabehol Viazanko, ktorý si ju najprv spracoval a vzápätí preloboval Kuciaka – 1:0. Košičania dostali chuť, zvýšili aktivitu a už o štyri minúty mohli pridať druhý gól. Haskič obišiel aj brankára, ale jeho strelu smerujúcu do bránky v sklze vykopával Pavol Majerník z bránkovej čiary.

Priebeh II. polčasu

Po zmene strán najprv Bolinhovu strelu zlikvidoval Tofiloski, následne trafil Hovančík na zemi ležiaceho Pavlendu. Po hodine hry musel po Dudovej strele zasahovať Kuciak. V 62. min vystihol Šinglár zlú rozohrávku hosti, uvoľnil Haskiča a ten osamotený pred Kuciakom namieril iba do brvna bránky ViOnu. V 71. min mali hostia najväčšiu príležitosť na vyrovnanie: najprv Tofiloski vyrazil strelu Saba, nasledoval center na Pribulu, ktorý hlavou trafil žrď bránky MFK.

Hostia mali častejšie loptu na kopačkách, snažili sa vyrovnať, no v koncovke nič nevymysleli. Domáci futbalisti hrozili z rýchlych brejkových situácií. V 89. min Pačinda z pätky v páde minul bránku Zlatých Moraviec, ale hráči MFK Košice strelili aj druhý gól. V 90. min striedajúci Oumar Diaby prekvapil Kuciaka, keď z uhla namiesto centra vystrelil na bránku a lopta skončila v sieti – 2:0.

Čo na zápas hovoria tréneri?

Branislav Mráz, tréner Zlatých Moraviec, na margo zápasu povedal: „Gratulujem domácim k zaslúženému víťazstvu. Súper potrestal v prvom polčase naše zaváhanie pri rozohrávke v strede pola. Do druhého polčasu sme nastúpili s jasným cieľom vyrovnať. Mali sme aj viac hry, ale domáci hrozili z protiútokov. Výsledok je zaslúžený, keďže Košice strelili dva góly. Verím, že v ďalších zápasoch sa budeme zlepšovať.“

Jaroslav Galko, tréner Košíc, sa o zápase vyjadril: „Na úvod sezóny sme videli dobré a bojovné stretnutie, s napätím až do konca. Chceli sme hrať aktívne, napádať súpera, vypracovali sme si dosť štandardiek, no nič sme z nich nevyťažili. Našťastie sa nám podarilo streliť gól, mali sme možnosť aj na ďalší poisťovací, no ten napokon padol až v poslednej minúte. V obrane sme hrali dobre, súpera sme prakticky nepustili do vyloženej šance. Teší ma víťazstvo i čisté konto.“

Góly: 29. Viazanko, 90. O. Diaby, ŽK: 27. Bukata – 58. Peter Farkaš, rozhodovali: Horváth – Brendza, Poláček, 1 860 divákov

Zostavy:
Košice: Tofiloski – Mikuláš Tóth, Kavka, Bašista, Sekulič – Šinglár (74. Pačinda), Hovančík – Viazanko, O. Duda, Bukata (89. Ostojič) – Haskič (84. O. Diaby)

Zlaté Moravce: M. Kuciak – Pavlenda, Pavol Majerník, Peter Farkaš, Pilát (64. Vaniš) – P. Sabo, Pintér – Pribula, Babic, Orávik – Bolinha (84. L. Mihálik)

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM