Veronika Kalinová Rôzne

Skvelý výsledok v Topoľčiankach: Počas špeciálnej akcie predali za jediný deň až 14 koní!

V Topoľčiankach sa konal nultý ročník Veľkého konského dňa, kde sa okrem iného predávali aj kone z Národného žrebčína. Topoľčiankam sa podarilo za tento deň predať 14 koní z 20-tich, čo je skvelý výsledok.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý výsledok v Topoľčiankach: Počas špeciálnej akcie predali za jediný deň až 14 koní!
Zdroj: TASR

Na Veľkom konskom dni bolo na predaj viac ako 45 koní rôznych plemien. Záujemcovia si mohli vybrať z chovov viacerých slovenských chovateľov. Samotné Topoľčianky ponúkali 20 zvierat, ďalšie kone boli z Dvorov nad Žitavou, z Nitrianskeho Pravna, Trstíc, Lábu, Vydrian, Vyšehradného či Sv. Jura.

„Na predaj bolo celkovo 7 plemien, a to Lipican, Hucul, Shagya arab, Arabský plnokrvník, Pony, Slovenský teplokrvník, ale aj plemeno Fríz,“ uviedol vedúci marketingu topoľčianskeho žrebčína Emil Kovalčík.

Zámerom nultého ročníka podujatia bolo podľa slov Kovalčíka sústrediť na jednom mieste čo najširšiu ponuku pre koničkárov. „Chceli sme napomôcť súkromným chovateľom s odbytom koní. Národný žrebčín je garantom chovu koní, v dôsledku krízy sme zaznamenali pokles v tejto komodite. V súčasnosti registrujeme na Slovensku okolo 180 chovateľov tradičných plemien,“ povedal Kovalčík. Ten, kto si chce nového koňa zadovážiť, by mal počítať s výdavkami od 2000 do 10 000 eur.

Žrebčín chce z tohto podujatia urobiť tradíciu, konanie plánuje vždy týždeň pred Veľkou nocou.

Zdroj: Moravce 24/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM