Peter Klimant Kultúra

Skvelá správa pre priaznivcov zlatomoraveckej hudby: Kapela Inside vydala nový album!

Milovníci dobrej hudby, tešte sa! Zlatomoravecké rockové zoskupenie Inside prichádza s novým albumom, ktorý je ladený v poriadne netradičnom duchu.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá správa pre priaznivcov zlatomoraveckej hudby: Kapela Inside vydala nový album!
Zdroj: Dnes24.sk

Fanúšikovia zlatomoraveckého rocku sa konečne dočkali. Kapela Inside vydala svoj nový album s názvom V tieni mesiaca. „Album vznikal veľmi rýchlo, makali sme na ňom asi tak pol roka a väčšinou ho tvoria nové skladby,“ prezradil pre náš portál gitarista Inside Martin Vago, ktorý dodal, že prekvapením albumu môžu byť staršie skladby s úplne novým nádychom.

„Album ma epický kontext z pirátskeho obdobia, o čom napovedá aj samotný názov albumu "V tieni mesiaca“, či názvy skladieb ako Pirátsky sen a Vlkodlak," vysvetľuje Martin netradičný hlavný motív ich hudobnej novinky.

CD-čko dokopy tvorí 14 skladieb vrátane Intra a Bonus tracku. „Myslíme si, že si každý príde na svoje a každý sa v ňom nájde nakoľko nie je úplne jednotvárny. Väčšinu skladieb by sme štýlovo zaradili do hard-rocku s prvkami heavy metalu,“ hovorí mladý gitarista.

Texty k songom napísal samotný Martin Vago spoločne s Goranom Janíkom. Obaja sa pri tvorení vraj inšpirovali vlastnými životmi. Odozvy na album sú podľa kapely zatiaľ veľmi dobré, čo zlatomoraveckých hudobníkov veľmi teší. Keďže „V tieni Mesiaca“ je od výroby ešte stále horúci, krst zatiaľ neprebehol. Naplánovaný je až na 23. mája. Meno krstného otca je zatiaľ veľkým tajomstvom. Podľa slov kapely sa však môžeme tešiť na poriadnu pirátsku show. Pokiaľ vás album zaujal, zohnať ho môžete v konkretizovaných predajniach a na koncertoch kapely.

Kapela Inside má okrem nového albumu v rukáve viacero noviniek. Pripravený je nový videoklip k pesničke Hriešna noc, ktorý má premiéru naplánovanú na budúci týždeň. Tešiť sa pritom môžeme na poriadne horúce zábery. Okrem toho hudobníci pripravujú i veľkú koncertnú šnúru, na ktorej odznie viacero songov z albumu V tieni mesiaca. „Počúvajte ušami, vyberajte srdcom ,ľúbte sa a tešte sa z nového CD,“ odkazuje kapela na záver.

Čítajte tiež:

VIDEO: Zlatomoraveckí rockeri vedia ako zaujať. Pozornosť púta sexica v červenom plášti

Foto: Kapela Inside

Zlatomoravecká rocková kapela Inside v plnej paráde
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM