Peter Klimant Správy

Skvelá správa pre ľudí z mesta: Farmárske trhy už aj v Zlatých Moravciach!

Už aj v Zlatých Moravciach si budeme môcť zakúpiť produkty miestnych pestovateľov a chovateľov. V meste sa budú pravidelne konávať špeciálne Farmárske trhy.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá správa pre ľudí z mesta: Farmárske trhy už aj v Zlatých Moravciach!
Foto: Dominika Handzušová

Farmárske trhy sa od augusta budú konať pravidelne každý pondelok od ôsmej do osemnástej hodiny priamo na námestí. Obyvatelia mesta si tak budú môcť zakúpiť výrobky lokálnych výrobcov potravín, chovateľov a pestovateľov. Takéto trhy sa pravidelne konávajú v mestách ako Nitra, Trnava, Bratislava, Poprad, Ružomberok a Banská Bystrica. S myšlienkou priniesť trhy do Moraviec prišiel primátor Peter Lednár.

„Pán primátor sa rozhodol podporiť nezávislých pestovateľov, miestnych farmárov a slovenských výrobcov a zaradiť sa tak k mestám, ktoré svojim obyvateľom ponúkajú širokú paletu kvalitných domácich potravín, výrobkov a špecialít,“ povedala hovorkyňa mesta Mária Vozárová. Podľa jej slov sa primátorovi táto myšlienka zapáčila a preto chcel, aby aj Zlaté Moravce boli jedným z miest, kde sa tieto Farmárske trhy pravidelne konajú. Okrem toho si trošku prilepší aj mestská kasa, do ktorej pôjdu dane za užívanie verejného priestranstva.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM