Lucia Lauková Správy

Skvelá pomôcka pre cyklistov: Sprievodca po najkrajších trasách Nitrianskeho kraja

Tipy kam na turistiku na dvoch kolesách vám ponúkne novovzniknutý internetový portál. Nájdete na ňom 1120 kilometrov cyklotrás Nitrianskeho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá pomôcka pre cyklistov: Sprievodca po najkrajších trasách Nitrianskeho kraja
Zdroj: TASR

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) spustil do prevádzky nový internetový portál, ktorý obsahuje všetky trasy, ktoré pri turistike a športovaní môžu využívať cyklisti. Ako uviedla hovorkyňa predsedu NSK Oľga Prekopová, webová stránka nr.cykloportal.sk obsahuje cyklotrasy s celkovou dĺžkou 1120 kilometrov.

Na internete si tak užívatelia môžu nájsť množstvo trás, ktoré sú farebne rozdelené a umožňujú ich detailné preštudovanie i stiahnutie do počítača. Praktickým doplnkom sú aj trasy na území okresných miest a GPS súradnice.

Sprievodca pre cyklistov

Sprievodca po najatraktívnejších trasách kraja s názvom CykloRegionNitra prevedie krajom aj menej skúsených cyklistov. „Na výber ponúka päť trás s kompletnou navigáciou, fotogalériou, výškovým profilom trasy a mapou. CykloRegionNitra spolu s cyklomapou budú v krátkom čas k dispozícii v informačných centrách v kraji,“ uviedla Prekopová.

Geolokačné hry

Ako pripomenula, cyklisti sa môžu zapojiť aj do Geofanu, teda do geolokačnej hry, ktorá im pomôže vďaka virtuálnemu sprievodcovi spoznať osem miest v Nitrianskom kraji. „Prostredníctvom tejto hry môže jej účastníkom rozpovedať svoje príbehy knieža Pribina, mních Svorad, generál Klapka a ďalšie významné postavy našich dejín. Úlohou účastníka hry je stiahnuť si zadarmo aplikáciu do smartfónu a môže objavovať nepoznané. Celkovo je na území kraja aktuálne k dispozícii osem hier. Štyri v Nitre, dve v Komárne, jedna v Bojnej a jedna v Leviciach,“ doplnila Prekopová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM