Rôzne

Skutočne prichádza jar: Aj Zlatomoravčania vyťahujú motorky

Tak a je to tu. Či už chceme, alebo nie, doba motoriek búcha na dvere. Slnko sa nestihne ani zobudiť a motorkári vyťahujú svoje tátoše.

Ilustračný obrázok k článku Skutočne prichádza jar: Aj Zlatomoravčania vyťahujú motorky
Zdroj: Dnes24.sk

Jar sa pomaly ozýva, po posledných kryhách ľadu a po cencúľoch už niet ani stopy. Všetká okolitá príroda sa prebúdza. Teplejšie lúče sú aj znamením, že motorkársky šport v najbližších dňoch zažije nárast. Motorkári drvivú väčšinu svojho voľného času venujú jazdám.

Kalendár ukazuje marec

Mnohí vodiči motoriek vyťahujú svoje stroje z garáží a vyrážajú ich vyvetrať na jarné cesty. Pritom v tomto období zvýšené nebezpečenstvo číha aj na skúsených jazdcov. Na okraji vozoviek zostáva drvina alebo iný zimný posyp.

Motorka je srdcová záležitosť

„Cestovanie na motorke je jedna z najkrajších vecí, čo môžete zažiť. Prvé jarné kilometre sú vždy naozaj zaujímavé. Nič vám nezabráni vychutnávať krásu okolitej prírody. Netreba podceňovať správne ochranné oblečenie,“ hovorí s úsmevom mladý motorkár Matúš.

„Uvidíte oveľa viac, dostanete sa oveľa ďalej. Je to naživo a tie pocity, ktoré sa v nás objavujú, to sa slovami nedá opísať. Ja aj brat Michal, každý si odnáša niečo čo ho napĺňa ešte dlhý čas. Motorka je moja srdcová záležitosť. Kedysi som mal Simsona. Pred tromi rokmi som si zadovážil Kawasaki,“ hovorí o začiatkoch Matúš. „Teraz vlastním cestovné enduro, plánujem spoznávať východnú Európu.“

Zážitky, na ktoré sa nezabúda

Vlastne vďaka motorke navštívil alpské oblasti, zdolával strmé serpentíny. „Precestoval som desiatku štátov. Napríklad Švajčiarsko, Lichtenštajnsko, Francúzsko, Taliansko a Rumunsko, ktoré mnohí Slováci zatracujú, miestami však svojimi prekrásnymi prírodnými scenériami pripomína Alpy. Myslím, že fotky povedia viac, než by sa dalo napísať,“ dodáva motorkár.

Anna Mondočková/mo­ravce24/

Motorky
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM