Kristína Striešková Od Vás

Sklamaní turisti i obyvatelia: Verejné WC zatvorené :(

Kým počas víkendu zatvorené verejné toalety trápili doteraz iba turistov, teraz nastáva problém aj pre domácich. Horúce večerné prechádzky Zlatými Moravcami musia pretrpieť.

Cez víkend verejné toalety zatvárajú už na poludnie. Po tomto čase neostáva ľuďom nič iné, iba si odskočiť do obchodného domu alebo prepašovať sa do niektorej z tamojších reštaurácií či kaviarne. To však majitelia týchto zariadení neradi vidia. Na zatvorené verejné WC upozornili náhodní turisti s tým, že takýto stav sa im nepáči. Pridávajú sa aj obyvatelia. Čistota toaliet je dobrá. Privítali by dlhšie prevádzkové hodiny.

Okliešteniu hodín nerozumejú[/si­ze][/color]

Verejné WC, ktoré spravujú Technické služby mesta, sa nachádzajú na známom „mexikoplaci“. Otvorené sú počas pracovných dní od šiestej hodiny ráno do šiestej hodiny večer. Záchody sú v uvedenom čase otvorené nonstop, bez obedných prestávok. Počas soboty je ich prevádzka kratšia. K dispozícii sú len do dvanástej poobede. V nedeľu a počas sviatkov zostávajú zatvorené. Tomuto časovému okliešteniu mnohí nerozumejú.

Jedná sa o službu občanovi[/size][/co­lor]

„Technické služby ako prevádzkovateľ verejných toaliet doteraz neobdržali žiadne konkrétne pripomienky k prevádzkovým hodinám, preto sa nimi ani nezaoberali,“ povedal v telefonickom rozhovore Branislav Varga, poverený riaditeľ mestského podniku. Myšlienku predĺženia otváracích hodín však nezamieta. „Neuvažovali sme o tom, ale nezavrhujeme túto myšlienku. Prevádzka toaliet je vždy na ťarchu, no pokiaľ je to služba občanovi, sme tomu naklonení.“

Tesco a kaviarne[/size][/co­lor]

Domáci využívajú počas víkendu sociálne zariadenia v Tescu a reštauráciách, a to zadarmo. Väčšiu vyťaženosť je poznať v podnikoch s nočnou prevádzkou.

Anna Mondočková

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM