Kultúra Správy

Silvester je už takmer tu: Čo sa bude diať na námestí v Zlatých Moravciach?

Už len niekoľko dní nám ostáva do momentu, kedy sa rozlúčime so starým rokom a privítame ten nový. Aj tento Silvester sa môžeme tešiť na ohňostroj na námestí.

Ilustračný obrázok k článku Silvester je už takmer tu: Čo sa bude diať na námestí v Zlatých Moravciach?
Zdroj: Dnes24.sk

Rok sa nám pomaly blíž ku svojmu koncu. Jeho záver budeme môcť aj tento rok osláviť na Námestí Andreja Hlinku. Mesto Zlaté Moravce v spolupráci s Mestským strediskom kultúry a športu pripravujú Silvester 2017 a zároveň vítanie Nového roku.

V noci 31. decembra 15 minút pred polnocou zaznie na námestí slávnostný príhovor primátora Dušana Husára. Presne o polnoci to príde. Tešiť sa môžeme na tradičný ohňostroj.

Počas silvestrovskej noci je u ľudí vo veľkom rozšírené používanie zábavnej pyrotechniky. Tu si však treba dávať pozor. „Mestská polícia Zlaté Moravce v súvislosti s používaním zábavnej pyrotechniky upozorňuje občanov na jej bezpečné používanie a skladovanie. Súčasne všetkých vyzýva na ohľaduplnosť voči všetkým spoluobčanom a domácim zvieratám, ktorých môže nadmerný hluk rušiť,“ vyzývajú muži zákona.

Podľa platného Všeobecne záväzného nariadenia sa zábavná pyrotechnika na území Zlatých Moraviec môže používať v čase od 18:00 hod. dňa 31. decembra kalendárneho roka do 2:00 hod. dňa 1. januára kalendárneho roka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM