Kristína Striešková Rôzne

Silný vietor vyvalil múrik s oplotením

Stav múru, ktorým je obohnané Centrum voľného času na Rovňanovej ulici v Zlatých Moraviec, dostal predposledný februárový deň zabrať. Silný vietor vyvalil úsek oplotenia v dĺžke asi 12 metrov.

V tom čase sa v blízkosti nik nepohyboval. Ešte v ten deň sme si všimli, že na múre sa konala obhliadka. Všetko bolo od spadnutého pletiva vyčistené.

Úsek, ktorý zostal bez múrika a oplotenia bude Centrum voľného času opravovať svojpomocne. Nachádza sa pozdĺž potoka Zlatňanka a multifunkčného asfaltového ihriska.// „To bolo v okamihu. Hneď ako to padlo, volal som Technické služby. Poodpaľovali a zlikvidovali sme spadnuté pletivo a všetko sa odviezlo preč. Múrik síce leží na chodníku, ale to je bezpečné, chodiť sa tadiaľ dá. Na budúci týždeň začneme múrik reparovať. Spravíme ho kvalitnejšie, cez Technické služby. Máme aj vlastný materiál. Spevníme to železami, zabetónujú sa stĺpy mimo múrika, aby pletivo nestálo na múriku,“// uviedol riaditeľ CVČ Jozef Zlatňanský.

Ďalej nás uistil, že ďalšie časti nemajú ako spadnúť. Ak by nebol taký silný vietor nič by sa nestalo.// „Môže za to silný vietor a múrik, ktorý nemal takmer žiadne základy, len 5 cm v zemi. Ale tak sa voľakedy za socializmu stavalo. Vlastne skôr by som povedal, že sieť ktorá bola natiahnutá na hokejbal, spôsobila vyvalenie múra. Sieť bola hustá, v podstate, keby tam bolo obyčajné pletivo, tak to nikdy nespadne,“// uistil nás riaditeľ.

Centrum voľného času pre deti a mládež ponúka našim ratolestiam rôzne krúžky na voľnočasové aktivity. Areál CVČ tvoria objekt budovy a od roku 2009 aj multifunkčné asfaltové ihrisko.

Anna Mondočková

Spadnuty_murik-CVC
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM