Peter Klimant Rôzne

Sezóna špekáčikov na čerstvom vzduchu je tu: 3 miesta v okolí Moraviec, kam si je ísť radosť opekať

Teplé jarné počasie priam ťahá do prírody. Nezameniteľne k tomu patrí aj atmosféra opekačky s rodinou či priateľmi. Aby ste si ju vychutnali, nemusíte pritom vôbec chodiť ďaleko. Toto sú tri miesta v okolí Moraviec, kde to stojí za to.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna špekáčikov na čerstvom vzduchu je tu: 3 miesta v okolí Moraviec, kam si je ísť radosť opekať
Zdroj: TASR

Po prechádzke okolitou prírodou či ako spríjemnenie podvečera s najbližšími padne vhod, posilniť sa. A čo si človek v tomto období vychutná viac, ako dobroty, vlastnoručne opečené na ohni? Aj okolie Zlatých Moraviec ponúka mnoho miest, kde môžete stráviť príjemné chvíle pri ohni, neďaleko od rušného mesta. Vybrali sme pre vás tri tipy, kam na opekačku.

Hrad Gýmeš

Hrad Gýmeš netreba nikomu bližšie predstavovať. Toto krásne miesto má okrem bohatej histórie a lákavej okolitej prírody i niečo naviac. Je to vyslovený raj opekania. Priamo v jeho blízkosti sa nachádza viacero ohnísk, ktoré môžete so svojou partiou využiť. Treba však opekať len výhradne na miestach, kde je to určené. V opačnom prípade by mohlo dôjsť k poškodeniu tejto vzácnej pamiatky.

„Gýmeš je krásny. Poznám jeho históriu, ktorá je veľmi zaujímavá, keďže majiteľ gróf Forgáč bol naozaj všeobecne známy svojím pestrým sexuálnym životom. Opekanie je tam legálne a dokonca je tam viac miest na opekanie. Z hradu je neopísateľný výhľad na všetky strany, je vidieť až do Zlatých Moraviec aj Nitru, na Mochovce aj Jelenecké jazerá,“ povedala pre náš portál Nikoleta (24).

Vrch Babylon

Zaujímavou lokalitou na príjemnú opekačku v prírode je i vrch Babylon. Ten sa nachádza pri ceste smerom od Topoľčianok na Hostie. Ide o pokojné miesto s dobrým výhľadom na celé okolie. Prírodu si užijete aj pri ceste k ohnisku. Čaká na vás nenáročná prechádzka, na ktorej konci si užijete vytúžené špekačky a slaninku.

„K tomuto miestu sa dostanete po vybetónovanej ceste za topoľčianskym parkom. Asi po dvoch kilometroch je senník a kúsok od neho je to ohnisko. Je tam krásny výhľad na celé Topoľčianky, krásne v prírode a absolútne ticho a nikoho tam nevyrušujete,“ opisuje svoje obľúbené opekacie miesto Zuzana (25).

Pri rieke Zlatňanka

Tretie miesto nájdeme priamo v Zlatých Moravciach. Ohnisko je postavené pri rieke Zlatňanka, neďaleko železničného mostu smerom na bývalý Calex. Ak ste teda priamo z mesta, toto rozhodne mať ďaleko nebudete.

„S partiou sme tam chodievali často. Zážitkov bolo kopec, keďže sme tam urobili hrádzu, nejaké lavičky a hojdačku, z ktorej sme skákali do vody. Samozrejme je tam ticho a pokoj,“ prezradil Igor (29).

Čítajte tiež:

Jarné teplo láka von: 3 tipy, ako si najlepšie v Moravciach vychutnať slnečné počasie

Po zime si vychutnajte skvelý relax: 5 miest v okolí Moraviec, ktoré počas jari stoja za návštevu

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM