Webnoviny - Rôzne

Serafína Ostrihoňová prinútila ľudí ísť voliť

Kontroverzná primátorka Zlatých Moraviec Serafína Ostrihoňová je dôvodom vysokej volebnej účasti v meste. Dve volebné obdobia jej vládnutia rozdelili obyvateľov na dva tábory. Jedni jej dávajú za vinu rozvrat mesta, druhí na ňu nedajú dopustiť.

Vo volebnom okrsku číslo dva prišlo do 13:00 voliť zhruba 500 z 1 360 z­apísaných voličov, voliť chodia najmä ľudia v strednom a vyššom veku. Predseda okrskovej volebnej komisie Ivan Laktiš predpokladá, že pre „vyhrotenú volebnú kampaň“ do večera účasť narastie až na 70 percent.

Väčšina voličov, ktorých oslovila agentúra SITA, by si po voľbách priala v meste zmenu. Dušan Švec od nového vedenia mesta očakáva, „že sa v Zlatých Moravciach začne niečo robiť“. Ako povedal, „cestná doprava je absolútne zanedbaná, chýba mi poriadok v meste, parkovanie, nákupné strediská v centre.“ Za súčasný stav môže podľa neho nečinnosť primátorky.

Nespokojná je aj Zdena Šípková, ktorá býva z mestskej časti Chyzerovce. „Bývam v uličke, kde nie je ani plyn. V celom meste plyn je a to je jediná ulica, kde nie je,“ povedala. Zmenu volila aj Katarína Šindlerová, ktorá o sebe povedala, že je starou mamou speváčky Martiny Šindlerovej. Primátorku obviňuje z toho, že im pre mesto zhabala rodinný pozemok.

Ostrihoňová má už tradične podporu u Rómov v mestskej časti Chyzerovce. „Je to dobrá ženská. Ona pomôže každému, nech je primátorkou stále,“ myslí si Július Banda, ktorý ju volil aj s celou svojou rodinou. Vzápätí však dodal, že krúžkoval päťku aj jednotku, pričom číslo jedna má kandidát Peter Dvonč.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM