Peter Klimant Rôzne

Serafína Ostrihoňová opäť raz prekvapila: Na zastupiteľstve začala ľudom rozdávať svoj plat!

Primátorka Zlatých Moraviec Serafína Ostrihoňová opäť raz prekvapila. Na zasadnutí Mestského zastupiteľstva zišla dole z pódia medzi ľudí a začala im rozdávať peniaze!

Ilustračný obrázok k článku Serafína Ostrihoňová opäť raz prekvapila: Na zastupiteľstve začala ľudom rozdávať svoj plat!
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Primátorka Serafína Ostrihoňová sa akoby nechala inšpirovať prezidentom Andrejom Kiskom, ktorý pravidelne rozdáva ľudom v núdzi svoj mesačný plat. Podobne tak spravila i Ostrihoňová, ktorá na štvrtkovom zasadnutí Mestského zastupiteľstva zišla dole z pódia, na ktorom mestský parlament zasadal, a začala vopred vybraným ľudom rozdávať peniaze.

Nešlo však o jej takmer troj-tisícový primátorský plat, ale len o plat, ktorý poberá ako poslankyňa Nitrianskeho samosprávneho kraja. Ten je vo výške približne štyroch stoviek mesačne. Zatiaľ rozdala januárový a februárový. Dala ho dvanástym vopred vybraným Zlatomoravčanom. Medzi nimi boli aj zástupcovia rôznych zväzov a združení. Každý z nich dostal po päťdesiateurovke.

„Ja som sa tak rozhodla, už keď som sa rozhodla kandidovať na poslednú chvíľu pred voľbami. To si tí Zlatomoravčania skutočne zaslúžia, aby som tým, ktorým sa najťažšie žije, pomohla tými peniažkami, ktoré dostávam ako poslanec VUC-ky,“ povedala pre Moravce 24 Serafína Ostrihoňová.

A podľa čoho si primátorka vybrala dvanástku obdarovaných? „Vybrala som podľa toho, ktorým sa najťažšie žije a zároveň aj podľa toho, ktorí skutočne sa starajú o zveľadenie Zlatých Moraviec. Viem, že aj posledné svoje peniažky dávajú na to, aby ozdobili určité krásne pietne miesta,“ vysvetlila Ostrihoňová.

Rozdávanie poslaneckého platu nebola jednorázová záležitosť. Podľa jej slov v tom plánuje pokračovať aj naďalej. „Vždy to takto budem robiť, ako teraz za dva mesiace čo som dostala, tak som tým dvanástym Zlatomoravčanom v obáločkách rozdala,“ dodala Ostrihoňová na záver.

Primátorka Ostrihoňová rozdáva peniaze
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM