Kristína Striešková Futbal

Senica prekonala Zlaté Moravce dvakrát

Seničania s istotou 2. miesta vstúpili do stretnutia v pohodovom tempe a aktívnejší boli hostia, ktorí na diaľku bojujú o pohárovú miestenku.

Vo 4. minúte sa po Žilákovom centri ocitol v zakončení Candrák, jeho pokus hlavou Bolek bez problémov kryl. Prvý pekný moment predviedli domáci v 22. minúte. Piroska tvrdou strelou z 28 metrov preloboval Kuciaka, ten s námahou vyškriabal loptu na roh. Po jeho zahratí si na Piroskov výborný center krásne nabehol stopér Pillár a z hranice malého vápna prekonal hosťujúceho gólmana. Potom sa stretnutie odohrávalo prevažne medzi šestnástkami, bez výraznejšej gólovej šance na jednej či druhej strane.

Úvod druhého polčasu vyznel lepšie pre hostí, ktorý mohol dvakrát vyrovnať skóre zápasu. V 50. minúte sa po peknom centri dostal až pred Boleka kapitán Kuračka, obišiel senického gólmana a loptu napálil do ľavej žrde, tá sa odrazila k Tomášekovi, po ktorého strele výborne zasiahol Bolek. V 61. minúte dostal pekný center do pokutového územia Žilák, lopta po jeho voleji letela tesne nad bránu. Od 65. minúty Seničania prebrali hru, po prihrávke Diviša bol v dobrej pozícii Piroska a jeho strela bola stečovaná na roh. Ten istý hráč mohol streliť gól v 70. minúte po prihrávke Lukšíka, brankár jeho strelu vyrazil na roh. Poisťovací druhý gól sa podarilo Záhorákom streliť v 73. minúte po krásnom vysunutí Pirosku išiel Diviš sám na gólmana a s prehľadom ho prestrelil. V závere mali šancu aj hostia, po akcii Kuračku zakončoval Hruška, loptu senická obrana stečovala na roh a tak tri body zostali na Záhorí.

**FK Senica – ViOn Zlaté Moravce 2:0 **(1:0)
Góly: 22. Pillár, 73. Diviš. Rozhodoval: Matúš, ŽK: Komárek, 1196 divákov.

Zostavy a striedania: FK Senica: Bolek – Gorosito, Pillár, Komárek, Lukšík – Diviš, Kóňa, Gajdoš (77. Wijlaars), Ďurica (55. Bolinha) – Piroska – Smetana (84. Hošek) **ViOn Zlaté Moravce: **Kuciak – Pavlenda, Janečka, Majerník, Chren – Žilák, Kuračka, Hruška, Orávik – Candrák (85. Farkaš), Brčák (46. Tomášek, 70. Kuráň)

Hlasy trénerov: Stanislav Griga, tréner Senice: „Bol to vyrovnaný zápas. Súper bol kombinačnejší, vytvoril si niekoľko šancí, ale my sme profitovali z toho, že sme boli efektívnejší. Sme radi, že sme v domácej rozlúčke zvíťazili a získali 61 bodov, čo je úžasné. Stretla sa tu výborná partia.“ Juraj Jarábek, tréner ViOn-u: „Bol to zápas, ktorý reprezentuje úroveň Corgoň ligy. Kvalitný zápas, takto sa má hrať v najvyššej súťaži. My sme mali motiváciu, lebo sme chceli získať 4. miesto a ak by sme dnes vyhrali, hrali by sme Európsku ligu. Senica má kvalitné mužstvo, snažili sme sa kombinovať, ale súper bol efektívnejší.“

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM