Peter Klimant Rôzne

Schyľuje sa k boju záhradkárov: Arborétum Mlyňany vyhlásilo súťaž o najkrajšiu ružu

Ste vášnivým záhradkárom a myslíte si, že nik v okolí nemé krajšie ruže od tých vašich? Tak súťaž, ktorú pripravilo Arborétum Mlyňany je práve pre vás. Bude sa súťažiť o najkrajšiu ružu v arboréte.

Ilustračný obrázok k článku Schyľuje sa k boju záhradkárov: Arborétum Mlyňany vyhlásilo súťaž o najkrajšiu ružu
Zdroj: TASR

Arborétum Mlyňany organizuje už štvrtý ročník súťaže „Najkrajšia ruža v Arboréte Mlyňany SAV“. Zapojiť sa môže každý záhradkár, stačí do arboréta priniesť svoje ruže. " Hlavným cieľom je vybrať najkrajšiu ružu roka 2016 v Arboréte Mlyňany SAV," uvádza arborétum.

Dátum uzávierky súťaže je 10. jún 2016 14:00 hodina. Do súťaže budú zaradené všetky ruže prinesené do tohto termínu. " Do súťaže je možné priniesť ľubovoľné ruže, s názvom ruže + šľachtiteľ. Každý vystavovateľ môže do súťaže prihlásiť ľubovoľný počet odrôd ruží, pričom z každej odrody musí priniesť minimálne dva kusy. Pri každej vystavenej odrode musí byť uvedené meno a adresa vystavovateľa a názov ruže a šľachtiteľ," informuje arborétum.

Vystavené ruže bude hodnotiť odborná porota. Výsledky sa dozvieme počas podujatia Čaro ruží v Arboréte Mlyňany, ktoré sa uskutoční v dňoch 11. – 12. júna. Samotné vyhlásenie výsledkov prebehne 12. júna o 13:00 hodine.

Počas tohto podujatia uvidíme i výstavu ruží a aranžmánov. Pripravené budú i tvorivé dielne pre deti, vernisáž detskej výtvarnej súťaže a koncert Základnej umeleckej školy Imricha Godina Vráble.

Môže vás zaujímať:

Národný žrebčín pripravuje veľkú udalosť: Blížia sa Medzinárodné záprahové preteky

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM