Samospráva

S výstavbou okružnej križovatky by sa mohlo začať už na jeseň: Kraj prispeje 188-tisíc

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) poskytne takmer 188 000 eur na spolufinancovanie výstavby okružnej križovatky pred Mestským úradom v Zlatých Moravciach.

Ilustračný obrázok k článku S výstavbou okružnej križovatky by sa mohlo začať už na jeseň: Kraj prispeje 188-tisíc
Zdroj: Dnes24.sk

Kraj týmto krokom pomôže mestu, ktoré už s prípravou prestavby tejto nebezpečnej križovatky začalo. Pred budovou zlatomoravského magistrátu sa zbiehajú dva hlavné ťahy, po ktorých autá do mesta prichádzajú a zároveň slúžia ako výpadovky. O prebudovaní tejto križovatky sa v Zlatých Moravciach hovorí dlhé roky. Už minulé vedenie mesta ju považovalo za neprehľadnú a nebezpečnú, pri zvýšenej intenzite dopravy je navyše iba veľmi ťažko prejazdná.

Mestskí poslanci na jej vybudovanie vyčlenili 200 000 eur. Podľa informácií, ktoré pred časom zverejnil magistrát na svojej webovej stránke, s jej výstavbou by sa mohlo začať na jeseň tohto roka.

Ako informovalo mesto, platné územné rozhodnutie na realizáciu projektu je už vydané a spracovaná je aj projektová dokumentácia pre vydanie stavebného povolenia.

Celková hodnota prác je vyčíslená na viac ako 470 000 eur. Okrem mesta a NSK by na prestavbu križovatky mali prispieť aj vodárne viac ako 76 000 eurami.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM