Marián Strnádek Futbal

S Duklou prehra dvomi zlepenými gólmi

Naši chlapci v domácom zápase s Duklou Banská Bystrica nedokázali otočiť vývoj stretnutia a prehrali 0:2.

FC ViOn Zlaté Moravce – FK Dukla Banská Bystrica 0:2 (0:2)

Góly: 30. Hučko, 32. Pich

Žltá karta: 23. Pečovský

Diváci: 1421

Zostava FK Dukla Banská Bystrica:

Boroš – Hučko, Poljovka (K), Pich (90.+ Chmelík), Pleva, Pečovský, Pančík (80. Laksik), Brašeň, Vajda, Hlinka, Hesek (87. Uškovič)

Zostava FC ViOn Zlaté Moravce:

  • Kuciak –
  • Pavlenda – Majerník (75. Pavlovič) – Janečka – Chren –
  • Candrák (46. Orávik) – Babic – Kuračka – Tomášek –
  • Pavelka – Stojanovič (71. Tomko) –

Ofenzívne rozostavenie ViOnu i Dukly sľubovalo v prvom polčase rušný futbal. Prvá strela na bránu prišla v 4. minúte, to strieľal Hlinka, Kuciak loptu bez problémov kryl. O minútu na to stratil v strede poľa loptu Chren, Pančík sa rútil sám na bránu, ale netrafil jej priestor. V 11. minúte z ľavej strany centroval Tomášek, k odrazenej lopte sa na hranici šestnástky dostal Babic, jeho strela išla tesne mimo Borošovej brány. Domácemu Tomáškovi to na ľavej strane išlo, v 12. minúte pekne prenikol, na jeho center si Stojanovič nedokázal dobre vyskočiť. Stojanovič hlavičkoval aj v 15. minúte, no Babicov center nezasiahol razantne. Babic to vyskúšal aj strelecky, v 18. minúte ho efektne vychytal Boroš. V 24. minúte po faule na Babica kopal priamy kop Kuračka, na loptu si dobre vyskočil Pavelka, ale mieril mimo. Aktívny Babic to skúšal aj strelou z diaľky, Boroš sa pri jej vytesnení na roh musel poriadne zapotiť. Po následnom rohovom kope hlavičkoval Majerník iba presne na brankára hostí. ViOn bol aktívnejší, svojho súpera zatlačil, Dukla chvíľami iba odkopávala lopty. V 27. minúte hlavičkoval Pavlelka, no opäť neuspel. Domáci hrali otvorenú partiu, čo sa im aj neskôr vypomstilo. Pich si pohodlne obišiel dvoch obrancov, ale bravúrne ho vychytal Kuciak, následnú Pichovu dorážku obetavo sklzom zlikvidoval Majerník. Po polhodine hry po Brašeňovom centri otvoril hlavou skóre zápasu Hučko, 0:1. Domáci by na úsek medzi 30. až 32. minútou najradšej zabudli. Práve v 32. minúte vyšla hosťom akcia po ľavej strane a Pich po skrumáži v šestnástke zvýšil náskok Bystričanov, 0:2. V 40. minúte predviedol futbalovú parádu Janečka, keď si v strede poľa hodil v rýchlosti loptu, jeho štipľavá strela len tesne minula bránu hostí. Strelecky to skúšal aktívny Babic, no ani jeho strela sa nezmestila medzi tri žrde. Pár minút pred koncom polčasu sa už-už do vyloženej šance dostával Pavelka, no v rozhodujúcej chvíli sa pošmykol. Hneď na to mohol dať gól aj Tomášek, ale z pár metrov trafil iba Boroša. V týchto chvíľach pri hráčoch Dukly stáli všetci svätí. V prvom polčase boli domáci lepší snáď vo všetkých disciplínach, až na tú najdôležitejšiu – strieľanie gólov. Po kvalitnom prvom dejstve tak futbalisti odchádzali do šatní za stavu 0:2.

Ako prvý sa do priestoru brány v druhom polčase trafil Babic, Boroš s istotou kryl. V 53. minúte po pravej strane potiahol Pavlenda, loptu prevzal Pavelka, dal na krídlo Orávikovi, ten dal pekne pod seba na Kuračku a kapitán ViOnu z dobrej pozície minul Borošovu bránu. Po hodine hry Dukla zahrozila z protiútoku, no domáci sa stihli rýchlo sformovať do obranných pozícií a Hučkova strela už nenarobila Kuciakovi výraznejšie problémy. V 67. minúte zahrozil Pich, no na jeho strelu z otočky bol Kuciak pripravený. Druhý polčas ani zďaleka nebol taký dobrý ako ten prvý. Domácim snahu nemožno uprieť, no rozostavenie Dukly z prvého polčasu 3 – 5 – 2 sa v druhom dejstve zmenilo na 5 – 4 – 1. V 69. minúte si z ľavej strany do stredu hodil loptu Orávik, no „stochovská“ akcia mu nevyšla, jeho strela mierila mimo brány. Domáci prestriedali a začali hrať na troch stopérov. Do šance sa v 75. minúte dostal Orávik, ale spoľahlivý Boroš jeho pokus kryl. V 76. minúte nový hráč Pavlovič dlho váhal so strelou, loptu posunul do dobrej pozície na Babica, ale ten trafil iba jedného z obrancov hostí. Následný Pavlovičov pokus mieril iba pánu bohu do okien. Pavlovič po príchode na ihrisko hýril aktivitou, v 81. minúte jeho strelu tečoval Pavelka a Kuračkovi k zakončeniu z dobrého miesta chýbal azda krok. O dve minúty na to z pravej strany centroval práve kapitán domácich, Babic však neusmernil loptu presne. V 86. minúte zvnútra pokutového územia centroval na Kuračku Tomko, no najlepší strelec ViOnu nehlavičkoval dobre. ViOn sa ku koncu snažil zatlačiť hostí, skúšal to najmä centrovanými loptami, tie však domáci útočníci nedokázali zužitkovať. V nadstavenom čase ešte pekne vypálil Uškovič, jeho pokus musel Kuciak vytesniť na roh. V druhom polčase sme teda gól nevideli, domáci zo svojho tlaku nedokázali vyťažiť ani jeden presný zásah.

Štefan Zaťko, tréner FK Dukla Banská Bystrica:

„Podali sme disciplinovaný výkon. Zápas sa zlomil dvomi zlepenými gólmi. Potom sme už stretnutie ukontrolovali. Očakával som, že pridáme ešte nejaký gól z protiútokov. ViOn hral nátlakovo, nakopával lopty, ale myslím, že sme sa s tým celkom dobre popasovali.“

Juraj jarábek, tréner FC ViOn Zlaté Moravce:

„Ťažko sa mi hodnotí, pretože chlapci nehrali zle. Hralo sa na ťažkom teréne. Porazili sme sa sami po dvoch zlepených góloch, ktoré rezultovali z naši chýb. Mali sme veľa streleckých príležitostí, ale trápili sme sa v koncovke. Možno keby sme znížili, tak sa to otočí. Nedarí sa nám, nerobíme však paniku. Gratulujem súperovi, my mu to Bystričanom vrátime na jar.“

Zdroj: www.fcvion.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM