Kristína Striešková Rôzne

Rumunskí lesníci na návšteve v Topoľčiankach

Pred pár dňami zavítala do Topoľčianok delegácia z rumunských štátnych lesov na pozvanie generálneho riaditeľa štátnych lesov SR. Počas týchto dní absolvovali prehliadku rôznych kútov Slovenska.

Svoje prvé dni strávili návštevou topoľčianskeho regiónu, kde boli aj ubytovaní. Ostatné dni spoznávali aj iné lesné závody a krásy našej krajiny. Mali možnosť prezrieť si zubriu oboru, zariadenie na spracovanie mäsa, vinárske závody či Národný žrebčín Topoľčianky.

Organizátori pre nich pripravili bohatý program s hlavným bodom, ktorého nosnou udalosťou bol Deň stromu vo Vydrovskej doline neďaleko Čierneho Balogu. V tento deň pripravili lesníci pre verejnosť atrakcie ako sú rôzne súťaže, kultúrny program a spevácke vystúpenia známych osobností ako je Jana Kirschner, skupina Desmod či Cigánski diabli. Takisto sa návštevníci mohli dozvedieť viac o histórii a súčasnosti slovenského lesníctva a o lesnej pedagogike. Ďalej boli pripravené aj ukážky sokoliarstva, zalesňovania a práce hospodárskych koníkov. Pozrite si video, kde ich zamestnanci štátnych lesov slávnostne privítali trúbením na lesné trúby tzv. „lesnice“.

Autor: Ivona Škulová

Rumunskí lesníci na návšteve v Topoľčiankach
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM