Kristína Striešková Rôzne

Rodina ako súčasť života nás všetkých

Pri príležitosti Medzinárodného dňa rodiny, ktorý pripadá na 15. mája, pripravuje Centrum pre rodinu podujatie s názvom Deň rodiny 2011.

Akcia je verejnou manifestáciou zdravej a úplnej rodiny založenej trvalým manželstvom jedného muža a jednej ženy, ktorú tvoria spolu s ich deťmi. Je akousi protiváhou trendu rozpadu manželstiev a rodín, spolužitia vo voľných zväzkoch, pribúdaniu nemanželských detí, chce ponúkať riešenia kritických situácii a pôsobiť ako prevencia – vzbudiť túžbu po normálnej rodine a odvahu zodpovedne vstupovať do vzťahov.

Pre všetkých návštevníkov bude už túto nedeľu 22. mája v čase od 14.00 – 19.00 hod. pripravený bohatý a zábavný program pre všetky vekové kategórie. Pozrieť si môžu vystúpenia zaujímavých umelcov, významných osobností, ale aj množstvo sprievodných podujatí – speváčka Zuzana Smatanová, kráľovná cigánskych piesní Monika Rigová, kapela Jasná vec, folklórny súbor TRADÍCIA, Zumba pre celú rodinu, Celkom Malé Divadielko pre najmenších, skoky na bicykloch, a čo by to bolo za nitriansku akciu, ak by chýbali brazílske rytmy zoskupenia CAMPANA BATUCADA, ktorí majú pre deti pripravení workshop.

Súčasťou Dňa rodiny v Nitre bude aj Veľká rodinná súťaž. Plnením úloh na stanovištiach rodinným tímom si totiž prítomní budú môcť uvedomiť nenahraditeľnosť a dôležitosť každého člena v rodine, ako aj potreby spolupráce rodiny ako tímu. Pre účastníkov Veľkej rodinnej súťaže budú pripravené viaceré odmeny (zadarmo vstup na niektorú z atrakcií – skákací hrad, trampolína, koníky…, tombolový lístok, sladké prekvapenie…). Počas popoludnia budú pripravené aj viaceré sprievodné aktivity – rodinné poradenstvo (psychologické, duchovné…), tombola o zaujímavé ceny, maľovanie na tvár, vláčik – Nitriansky expres…

Cieľom podujatia je okrem iného pripraviť rodinám príjemné nedeľné popoludnie, ktoré im umožní byť spolu.

den rodiny  NR
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM