Adriana Blahová Samospráva

Riaditeľov mestských podnikov zastupiteľstvo neschválilo: Kto bude riadiť pohyby úradu?

Kto bude štvrtým prednostom mestského úradu? Kto onedlho zaujme novú pracovnú pozíciu blízko primátora a na ako dlho? Bude to človek s praktickými skúsenosťami? Čo prinesie mestu?

Ilustračný obrázok k článku Riaditeľov mestských podnikov zastupiteľstvo neschválilo: Kto bude riadiť pohyby úradu?
Foto: Adriana Blahová / Zdroj: Dnes24.sk

Nový rok 2013 začalo mesto Zlaté Moravce dosť netradične. Vyhlásením výberového konania na post prednostu mestského úradu. Ľudí to naozaj prekvapilo. Obzvlášť, keď všetky dôležité posty si obsadzuje štatutár mesta Peter Lednár sám bez zastupiteľstva.

Aj po dvoch rokoch sú totiž štyri mestské podniky bez riadne schválených riaditeľov mestským zastupiteľstvom. Mestské stredisko kultúry a športu, Technické služby, Službyt a Mestskú nemocnicu vedú len poverení riaditelia. Riadne zvoleného riaditeľa ešte z čias bývalého vedenia mesta majú len Záhradnícke služby, už roky ich vedie Marián Tomajko. Radnica síce robí organizačné zmeny, ale k ničomu lepšiemu nevedú. Narátali sme ich päť za prvý polčas volebného obdobia terajšieho primátora.

Hrozia ďalšie personálne zmeny?

V kuloároch sa hovorí o ďalších pripravovaných personálnych posunoch, ktoré by sa mali týkať najbližšieho okolia štatutára mesta. Dá sa očakávať, že do pohybu sa dostanú ďalšie stoličky v mestskej samospráve. V decembri odišiel, nie z vlastnej iniciatívy, šéf Spoločného obecného úradu Ivan Jedlovský. Najnovšie požiadal o rozviazanie pracovného pomeru jeho zástupca Balko. Prečo asi?

Otázkou zostáva, kto bude riadiť všetky pohyby v meste, keď odborníci rozhodnutím Lednára prichádzajú o miesta alebo výpoveď sami dávajú? Kto nastúpi na ich miesta s toľkými praktickými skúsenosťami a riadením Spoločného obecného úradu?

Kritika na adresu Lednára

Najnovšie zaznieva kritika štýlu práce Lednára od viacerých starostov Požitavského regionálneho združenia. Uvažujú o tom, že sa zoskupia v novom Spoločnom obecnom úrade, aby boli nezávislí na Zlatých Moravciach.

Možno by nebolo od veci, keby sa súčasný primátor miesto riadenia úradu a práce úradníkov radšej venoval veľkým mestským investíciám. Tie sa za dva roky kamsi vytratili alebo žeby tu vôbec neboli? Bez strategických investícií a investorov žiaduci rozvoj mesta nenaštartujeme

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM