Peter Klimant Rôzne

Riaditeľ Husár a jeho obľúbené zákutia v Moravciach: Ktoré miesto mu prirástlo k srdcu?

Pokračujeme v prezrádzaní obľúbených miest známych tvárí nášho mesta v Moravciach a okolí . Tentokrát sa v našom seriáli rozhovoril o svojich miestach riaditeľ Strednej odbornej školy technickej Dušan Husár.

Ilustračný obrázok k článku Riaditeľ Husár a jeho obľúbené zákutia v Moravciach: Ktoré miesto mu prirástlo k srdcu?
Zdroj: Dnes24.sk

Ďalším, kto sa s nami podelil o svoje obľúbené miesta a zákutia v Moravciach je riaditeľ Strednej odbornej školy technickej a kandidát na primátora Zlatých Moraviec Dušan Husár.

„Najradšej trávim voľný čas v prírode, v okolí Zlatých Moraviec v pohorí Pohronského Inovca. Toto pohorie mi umožňuje aktívne uskutočňovať horské športy v zimnom aj letnom období, sú tam dobré podmienky na turistiku, horské bicyklovanie, lyžiarsku turistiku, zjazdové lyžovanie a v oblasti Krivá aj skalné lezenie,“ prezradil Dušan Husár.

Podľa slov riaditeľa Husára je zrejmé, že bude fanúšikom prírody. „Páči sa mi aj zlepšujúce sa životné prostredie rieky Žitava a celkovo zeleň v našom meste,“ povedal. Zaujímalo nás však, čo má okrem zelene v našom meste ešte rád. Je preňho nejaké miesto v Moravciach úplne topom? „V našom meste nemám top miesto, ale najviac sa mi páči časť námestia s fontánou a súsoším Golgota od neznámeho autora z roku 1848, ktoré stojí na mieste kostola sv. Petra z 13.storočia,“ odpovedal.

Ako pokračoval, k miestam, ktoré sú mu blízke patrí aj stará telefónna búdka, ktorá aj vďaka nemu plní v súčasnosti inú funkciu. „Za pozornosť stojí aj solárny, turisticko – informačný mobiliár. Jedná sa o bývalú telefónnu búdku, ktorá už neslúžila svojmu účelu. Nachádza sa pri soche sv. Jána Nepomuckého,“ povedal Husár.

Nezaprel sa v ňom ani milovník futbalu. „V neposlednom rade, sa mi páči zmodernizovaný futbalový štadión FC ViOn a zelený exteriér našej školy,“ dodal stredoškolský riaditeľ.

Čítajte tiež Osobnosti o obľúbených zákutiach v Moravciach: Kde rada trávi čas šéfka Mestského strediska kultúry a športu?

Foto: M. Varga

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM