Peter Klimant Samospráva

Realita niektorých ciest v Moravciach? Miesto asfaltu blato a štrk... a táto správa ľudí nepoteší!

Miesto asfaltu blato a štrk. Taká je realita niektorých zlatomoraveckých ciest. Asfaltový koberec chýba i obyvateľom Hurbanovej a Kraskovej ulice. Dočkajú sa vybudovania poriadnych cestných komunikácií?

Ilustračný obrázok k článku Realita niektorých ciest v Moravciach? Miesto asfaltu blato a štrk... a táto správa ľudí nepoteší!
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

V 21. storočí považujeme za takmer samozrejmosť mať v okresnom meste všadeprítomné asfaltové cesty. Realita je však iná. V Zlatých Moravciach sa stále nájdu cestné úseky, kde sa asfaltový koberec jednoducho nenachádza. Nejde pritom o žiadne cesty mimo obytných zón, ale o ulice, na ktorých sa priamo nachádzajú rodinné domy.

Takáto situácia je na Hurbanovej a Kraskovej ulici. Prvá z nich má asfaltový povrch len na krátkom úseku, druhá ho nemá vôbec. Na týchto cestách sa tak podľa občanov neustále tvoria veľké jamy a počas dažďov sa ľudia brodia blatom. Na problém upozornila Zlatomoravčanka Klaudia, podľa ktorej sú spomínané cesty samá jama a blato sa dostáva už aj na vyasfaltovanú časť Hurbanky. „Tieto krátre sme dokonca z vlastného už zasýpali, keď sme uskutočňovali terénne úpravy na svojom pozemku, avšak márne. Treba tiež dodať, že autá navozia blato aj na už vyasfaltovanú časť cesty,“ sťažuje sa.

O mestské cesty sa v Zlatých Moravciach starajú Technické služby mesta. Podľa ich riaditeľky Barbory Segíňovej sa jamy na spomínaných cestách nedajú v súčasnosti riešiť inak, ako len zasypávaním so štrkom. Pokiaľ sa totiž diery nachádzajú na ceste bez asfaltu, iné efektívnejšie riešenie nie je. Ak teda nerátame samotné položenie nového asfaltového koberca. To však v blízkej budúcnosti podľa Segíňovej nehrozí ani na spomínaný uliciach a ani inde v meste, kde asfalt chýba.

„Z nášho rozpočtu na rok 2016 nevieme financovať položenie asfaltového koberca na žiadnej ulici v našom meste, nakoľko ide o vec investičného charakteru,“ vyjadrila sa Segíňová.

Technické služby majú podľa jej slov v rámci svojho rozpočtu schválené peniaze len na bežnú opravu a údržbu komunikácií, čo vraj pokryje väčšinu z potrebných opráv výtlkov v meste.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

V OBRAZOCH: Cesty v Prílepoch pripomínajú tankodrom, po tomto musia vodiči jazdiť!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM