Kultúra

Prvý májový víkend pred nami: Na aké podujatia sa môžeme tešiť?

Máme pred sebou ďalší jarný víkend, ktorý prinesie až tri volné dni. Ak neviete, kam si v tento čas vyraziť, pozrite si náš výber akcií z okolia.

Ilustračný obrázok k článku Prvý májový víkend pred nami: Na aké podujatia sa môžeme tešiť?
Zdroj: TASR

Kino Tekov

6. –7. máj, Kino Tekov, Zlaté Moravce

Filmoví fanúšikovia si cez víkend prídu v kine Tekov opäť na svoje. Tešiť sa môžeme na filmové lahôdky – Strážcovia galaxie 2, baby šéf.

Bicyklový zájazd

6. máj 09:30 hod. Žitavany

Niečo pre fanúšikov dvoch kolies bez motora. Pripravuje sa bicyklový výlet na hrad Hrušov. Zraz účastníkov je pred obchodom u Šimka v Žitavanoch.

Ambrózyho dni

6. – 7. máj, Arborétum Mlyňany

Ambrózyho dni otvoria počas víkendu 6. a 7. mája tohtoročnú letnú sezónu v Arboréte Mlyňany. Arborétum pripravilo pre návštevníkov prehliadky parku s odborným výkladom, tvorivé dielne pre deti i kultúrny program.

Ranžírung

7. máj o 14:30 hod., park Topoľčianky

V známom parku Topoľčianky bude už čoskoro poriadne živo. Blíži sa prvá veľká akcia tohto roka, tretí ročník obnovenej tradície parku – Ranžírung. Ranžírung je historická tradícia, ktorá sa kedysi v parku konávala každý rok. Ide o slávnosť, pri ktorej sa z takzvanej oranžérie vynášajú kvety a rastliny, rôzne citrusovníky, banániky, všeličo, čo v minulosti pestovali šľachtické rody.

Majáles

7. máj o 20:00 hod, DKS Topoľčianky

Majálesová zábava v Topoľčiankach, ktorá sa bude konať v miestnom kultúrnom dome. Do tanca budú hrať Kašubovci. O občerstvenie bude taktiež postarané.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM