Peter Klimant Samospráva

Prvé rokovanie zastupiteľstva v tomto roku? Poslanci si oň požiadali, konať sa bude v Prílepoch

Rok 2016 už beží v plnom prúde, doteraz však nebolo zvolané žiadne mestské zastupiteľstvo. Skupine poslancov sa už zrejme nechcelo čakať a tak spísali žiadosť pre mesto.

Ilustračný obrázok k článku Prvé rokovanie zastupiteľstva v tomto roku? Poslanci si oň požiadali, konať sa bude v Prílepoch
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Mestské zastupiteľstvo má podľa zákona zasadať podľa potreby, najmenej však raz za tri mesiace. Posledné rokovanie poslancov sa v Zlatých Moravciach uskutočnilo v strede decembra. Radnica tak má stále čas na zvolanie ďalšieho, v poradí 13. zasadnutia. Niektorým poslancom sa však zrejme nechcelo čakať.

Päť z nich z Klubu nezávislých poslancov a jedna poslankyňa mimo tohto klubu sa podpísali pod žiadosť o zvolanie mestského zastupiteľstva do dvoch týždňov, ktorú adresovali radnici. Okrem toho do svojej žiadosti uviedli päť konkrétnych bodov, ktoré majú byť súčasťou zvolaného rokovania. Konkrétne ide i tieto body:

  • 1. Schválenie plánu zasadnutí mestského zastupiteľstva na rok 2016
  • 2. Vytvorenie fondu na drobné investície a projekty pre mestské časti Chyzerovce a Prílepy
  • 3. Informácie o stave rokovaní s investormi do mestskej nemocnice
  • 4. Štatút Mesta Zlaté Moravce
  • 5. Odpolitizovanie Tekovských novín

Vedenie mesta muselo ich žiadosti vyhovieť. V poradí 13. zasadnutie zlatomoraveckého parlamentu sa stanovilo na stredu 17. februára so začiatkom o 16:00 hodine. Zastupujúca primátorka Marta Balážová dodržala svoj sľub z predošlého zastupiteľstva, kedy sa poslancom zaviazala, že najbližšie rokovanie sa uskutoční v mestskej časti Prílepy, konkrétne v priestoroch kultúrneho domu.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Svetlá sú, no nesvietia: Pozemné osvetlenie na námestí v Moravciach dlhodobo nefunguje, prečo?!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM